Артем Прима відібрався до першого масстарту сезону на Кубку світу з біатлону: як це сталося

Артем Прима відібрався до першого масстарту сезону на Кубку світу з біатлону: як це сталося

Артем Прима відібрався до першого масстарту сезону на Кубку світу з біатлону: як це сталося
. НОК

Артем Прима виступить в Ансі завдяки успішному виступу в Ансі.

Україна матиме представництво у першому чоловічому масстарті сезону Кубка світу з біатлону. За підсумками гонки переслідування туди відібрався Артем Прима.

Прима двічі поспіль фінішував у топ-20 на третьому етапі Кубка світу в Ансі. Після 18-го місця у спринті 35-річний біатлоніст посів 10-е місце у гонці переслідування, показавши найкращий результат України у сезоні на рівні Кубка світу.

Читайте також: Український біатлоніст вперше в сезоні фінішував у топ-10 на Кубку світу: результат чоловічої гонки переслідування

Саме завдяки виступам на етапі в Ансі Прима зміг відібратися до першої гонки з масовим стартом у сезоні 2022/23. Він став другим найкращим на етапі серед тих, хто не перебуває у топ-25 заліку Кубка світу.

За підсумками двох гонок (спринт та гонка переслідування) Прима набрав 54 очки. Більше лише у представника Південної Кореї Тімофея Лапшина, який набрав 59 очок (45 - завдяки п'ятому місці у спринті).

Хто виступить у масстарті на етапі Кубка світу з біатлону в Ансі

  • Топ-25 загального заліку Кубка світу: Йоганнес Бьо (Норвегія), Штурла Легрейд (Норвегія), Емільєн Жаклен (Франція), Мартін Понсілуома (Швеція), Себастьян Самуельссон (Швеція), Ветле Шостад Крістансен (Норвегія), Кантен Фійон-Майє (Франція), Філіп Ф'єльд Андерсен (Норвегія), Фаб'єн Клод (Франція), Ніклас Хартвег (Швейцарія), Роман Реєс (Німеччина), Бенедікт Долль (Німеччина), Єспер Нелін (Швеція), Йоганнес Дале (Норвегія), Міхал Крчмар (Чехія), Давід Зобель (Німеччина), Юстус Стрелоу (Німеччина), Вітаутас Строля (Литва), Тарьєй Бьо (Норвегія), Флорен Клод (Бельгія), Томмазо Джакомель (Італія), Яков Фак (Словенія), Антонен Гігонна (Франція), Оллі Хіденсало (Фінляндія), Себастьян Шталдер (Швейцарія)
  • Топ-5 етапу в Ансі: Тімофей Лапшин (Південна Корея), Артем Прима (Україна), Фелікс Ляйтнер (Австрія), Емільєн Клод (Франція), Шон Доерті (США)

Для Прими масстарт в Ансі стане першим з часу виступів на Олімпіаді-2022. У тій гонці український біатлоніст фінішував 28-м з сімома колама штрафу. А ось на рівні Кубка світу Прима біг масстарт ще у сезоні 2019/20 - 11-е місце на етапі в Нове-Место.

Читайте також: "На кожну гонку команда виходить у бойовому дусі". Артем Прима – про топрезультат сезону в спринті на етапі в Ансі

Що відомо

  • 10-е місце у персьюті в Ансі стало найкращим результатом Прими за рік. Востаннє він фінішував у топ-10 на чемпіонаті світу в Поклюці (2021 рік) - восьме місце в переслідуванні, дев'яте - в індивідуальній гонці.
  • Найкращим результатом Прими у масстарті є 11-е місце на етапі Кубка світу в Нове-Место у 2021 році.
  • Масстарт на Кубку світу з біатлону відбудеться у неділю, 18 грудня.

Біатлон: Кубок світу 2022/23 де дивитися

Усі гонки Кубка світу та чемпіонат світу будуть показані на сайті Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного мовлення (Суспільне Київ, Суспільне Полтава і т.д). Дивитися матчі можете у вашому регіоні на телебаченні або ж в інтернеті на сайті Суспільне Спорт.

На початок