Працівників виправної колонії Херсона підозрюють у державній зраді

Працівників виправної колонії Херсона підозрюють у державній зраді

Працівників виправної колонії Херсона підозрюють у державній зраді
. Ілюстративне фото: Pexels

У Херсоні затримали працівників виправної колонії №90. Їх підозрюють у державній зраді, вчиненій в умовах війни повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Слідчі встановили, що під час окупації Херсона, четверо працівників колонії пішли на співпрацю з військовими РФ. Троє з них добровільно обійняли посади молодших інспекторів відділу нагляду та безпеки, ще один — став заступником чергового помічника начальника.

Всі підозрювані перебувають під вартою.

Що відомо

  • 22 листопада у Херсоні затримали колишнього начальника відділу "Північної виправної колонії №90". Експосадовець добровільно обійняв посаду так званого "начальника відділу охорони Херсонського слідчого ізолятора" в окупаційному "Управлінні служби виконання покарань по Херсонській області". Йому повідомили про підозру у державній зраді.
  • Правоохоронці виявили та передали пенітенціарній службі 166 ув'язнених херсонського слідчого ізолятора, яких випустили на волю російські військові під час відводу військ на лівий берег Дніпра.
  • У Херсоні правоохоронці виявили чотири місця, де російські окупанти катували людей. Наразі там провели огляди і знайшли докази, які свідчать про злочини військових та спецслужбовців військових РФ.

Читайте також

296 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок