У США заявили про розширення програми підготовки українських Збройних сил

У США заявили про розширення програми підготовки українських Збройних сил

У США заявили про розширення програми підготовки українських Збройних сил
. Фото: AP

Сполучені Штати Америки розширюють програму підготовки українських військовослужбовців: тренування щомісяця буде надаватися 500 бійцям ЗСУ.

Про це під час брифінгу 15 грудня заявив речник Міністерства оборони США бригадний генерал Патрік Райдер.

"Вона (програма — ред.) сфокусована на батальйонний рівень. І ми продовжимо бути гнучкими та пристосовуватися до того, що потребують наші українські партнери", — заявив Райдер.

Він уточнив, що навчання розпочнуться у січні та включатимуть тренування з бойової стрільби, навчання на рівні загону, взводу та роти, а також маневрені навчання на рівні батальйонів.

Раніше американські ЗМІ з посиланням на чиновників США вже писали, що адміністрація президента Байдена розглядає можливість значного розширення навчання, яке американські військові проводять для ЗСУ, включаючи навчання 2500 українських солдатів на місяць на базі США в Німеччині.

Що відомо про тренувальні місії для військових ЗСУ

  • 21 липня у Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що протягом найближчих місяців під керівництвом Збройних сил Великої Британії проведуть навчання близько 10 тисяч українців. Навчання проводяться на об’єктах по всій Великій Британії з понад 1000 інструкторами з 11-ї бригади сприяння силам безпеки.
  • У листопаді посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс повідомила, що програму підготовки українських військовослужбовців, яку запропонувала Велика Британія, підтримали вже понад 10 країн Заходу.
  • 12 жовтня стало відомо, що посли країн Європейського Союзу домовились про створення тренувальної місії для Збройних сил України.
  • 14 листопада у Євросоюзі запустили тренувальну місію для українців. В рамках місії планують підготувати до 15 тисяч українських військовослужбовців.
  • Навчальна місія для українських військовослужбовців є найбільшою військовою місією ЄС. Очікується, що участь у ній візьмуть близько 20 країн. Штаб-квартира місії знаходиться у Польщі та Німеччині, які вже проводять великі навчальні програми для українців.

Читайте також

Хорватія заблокувала участь своїх військових у місії ЄС для України

На початок