Британія не виключає передачі Україні ракет Storm Shadow — Воллес

Британія не виключає передачі Україні ракет Storm Shadow — Воллес

Британія не виключає передачі Україні ракет Storm Shadow — Воллес
. Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, Лондон, 12 липня 2022 року. Фото: Рашид Неджаті Аслім / Агентство Anadolu / Getty Images

Міністерство оборони Великої Британії не виключає передачі Україні авіаційних крилатих ракет Storm Shadow.

Про це в інтерв’ю Times Radio заявив керівник Міноборони королівства Бен Воллес у відповідь на запитання ведучої.

"Я не збираюся робити припущення щодо постачання видів озброєнь. Росія хотіла б знати про те, який вид зброї ми можемо чи не можемо передати Україні, щоб підтримати її. Ми проведемо обговорення з українцями щодо їхніх потреб. Те, що ми вважаємо технічно можливим, вочевидь, визначить, що буде далі. Я зроблю оголошення, якщо щось зміниться, ми не робитимемо це за зачиненими дверима. Ми зробимо заяву, щоб Росія зрозуміла, що це — відповідь на її поведінку", — наголосив міністр.

Бен Воллес додав, що підтримує надання Україні американських ракетних комплексів Patriot.

"Якщо США зроблять це, то це стане дуже значним кроком", — зазначив посадовець.

Storm Shadow — авіаційна крилата ракета класу "повітря — земля" спільної розробки Великої Британії та Франції. Вона призначена для знищення стаціонарних цілей, добре захищених засобами протиповітряної оборони. Дальність польоту ракети сягає понад 250 кілометрів.

12 грудня Бен Воллес заявив, що Велика Британія може розглянути питання передачі Україні зброї великої дальності у разі, якщо Росія продовжить завдавати удари по українських цивільних об’єктах.

Що відомо

  • 9 грудня прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським, під час якої пообіцяв, що Україна найближчим часом отримає більше зброї і ракет протиповітряної оборони малої дальності.
  • 10 грудня експрем'єр Великої Британії Борис Джонсон у колонці для The Wall Streat Journal наголосив, що війна в Україні може закінчитися лише відтісненням російських військ до кордонів 24 лютого. А для того, щоб це сталось швидше, міжнародна спільнота має активізувати допомогу Україні.

Читайте також

США можуть передати Україні обладнання для створення "розумних бомб" — WP

Британія передасть Україні системи ППО і технології для захисту від "Шахедів"

Обстріл центру Херсона, Польща признала Росію спонсором тероризму. 295 день війни. Онлайн

На початок