У Херсоні з'явилося графіті з викраденим єнотом

У Херсоні з'явилося графіті з викраденим єнотом

У Херсоні з'явилося графіті з викраденим єнотом
. Фото: Сергій Братчук/Telegram

У Херсоні в одному з підземних переходів зʼявилося зображення вкраденого єнота. Фото оприлюднив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук 15 грудня у своєму Telegram-каналі.

Вкрадену тваринку окупанти називають "символом" перемог Росії в Україні. Єнота росіяни часто використовують для своєї пропаганди. Росіяни виправдали вивезення тварин тим, що у разі підриву Каховської греблі острів, на якому знаходиться зоопарк, неминуче змиє потоками води.

Єнота та інших тварин із херсонського зоопарку окупанти перевезли перед відступом із правого берега. Засновник зоозахисної організації UAnimals Олександр Тодорчук повідомляв, що тварин викрадали не звичайні солдати, а російське командування.

Британський художник Бенксі продає свої роботи, щоб допомогти Україні

"У Крим вони вивезли більшу частину колекції зоопарку : від лами і вовка до віслюка і білок", – розповів він.

Викрадення єнотів із херсонського зоопарку збурило українські соцмережі — він став символом абсурдності війни і російських солдатів, які крадуть усе, від пралок і унітазів до тварин.

Викрадення тварини називають "сакральною метою російської спецоперації", натякаючи на ідеї російського філософа Олександра Дугіна. єнота із зоопарку. Це навіть назвали "сакральною метою російської спецоперації", а також пропонують медаль "За взяття єнота".

єнот мем херсон
Українці створили меми про викраденого росіянами єнота з херсонського зоопарку.

Пізніше на сайті петицій до президента зареєстрували прохання, в якому просять обміняти пам’ятник Катерині II в Одесі на викраденого із зоопарку Херсона єнота.

У одному з інтервʼю міністр культури Олександр Ткаченко, серед іншого, зазначив, що у МКІП не проти ідеї обміняти єнота, а також "евакуйовані" музейні експонати, на пам'ятники Пушкіну та іншим російським діячам.

Навіть самі полонені росіяни висловлюють бажання бути обміняними саме на єнота — відповідне відео на своїй сторінці опублікував перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube.

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок