Щодня з Херсона виїжджає близько 200 людей — перший заступник голови облради

Щодня з Херсона виїжджає близько 200 людей — перший заступник голови облради

Щодня з Херсона виїжджає близько 200 людей — перший заступник голови облради
. Херсон, залізничний вокзал, евакуація жителів. Фото: Суспільне Херсон

З Херсона через обстріли щодня виїжджає близько 200 людей, розповів в етері загальнонаціонального марафону перший заступник голови обласної ради Юрій Соболевський.

"Ми ведемо статистику людей, які скористалися можливістю добровільної евакуації та звернулися до військової адміністрації, щоб вона забезпечила це. Але ж велика кількість людей виїхала власним транспортом. Там важко відстежувати, скільки виїхали, тому що Херсон — це вільне місто, фільтрацію пройшов на блокпості та поїхав", — розповів Соболевський.

Він говорить, що влада постійно звертається до людей, аби вони прийняли рішення про добровільну евакуацію в більш безпечні регіони. Бо розв'язати питання їх безпеки в самому Херсоні наразі не можливо.

"У нас практично кожен день є поранені, і практично кожен день є загиблі. Така ситуація буде ще певний час тривати. ЗСУ насправді дуже круто насипає оркам, і контрбатарейну боротьбу веде, і знищує їх військовий потенціал дуже суттєво. Але це займе певний час, і весь цей час — це небезпека для людей перебувати в Херсоні та в інших наших громадах", — сказав Соболевський.

Що відомо

  • Протягом доби 14 грудня війська РФ 10 разів обстріляли Херсон з реактивних систем залпового вогню.
  • Близько 11:00 цього ж дня влучили в будівлю Херсонської ОВА. У сусідніх будинках та магазинах повилітали вікна. За даними прокуратури, поранення отримали шестеро людей.
  • Війська РФ вчергове обстріляли Антонівку. Влучили по автівці бригади газопостачання.

Читайте також

295 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Внаслідок обстрілів Херсона загинув 8-річний хлопчик

Обстріли Херсона: військові РФ влучили у приватні склади, виникла пожежа

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок