У Черкасах відзавтра запрацюють промислові ринки

У Черкасах відзавтра запрацюють промислові ринки

У Черкасах відзавтра запрацюють промислові ринки
.

Із 15 травня запрацюють промислові ринки у Черкаській області. Про це Суспільному повідомив голова Черкаської облдержадміністрації Роман Боднар. Із його слів, відповідне рішення 14 травня ухвалить обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Біля Черкаської міської ради 14 травня о 10 годині збиралися підприємці. Вони мітингували з плакати із гаслами "Відкрийте промтоварні ринки" та "Скасуйте орендну плату". Черкащанка Любов Пономар розповіла журналістам, чому долучилася до заходу:

"Ми два місяці не мали ніякого доходу, але вимагають щоб ми платили податки, пенсійне... Чим? Нам просто немає чим. Навіть на життя і виживання немає грошей. Будемо вимагати щоб вони щось робили, тому що нам потрібно працювати. Тому що так ми будемо вмирати не від коронавірусу, а від голоду", повідомила жінка.

Підпримєця Валентина Котик торгує одягом. За час карантину понесла багато збитків.

"Скільки ж нас можна тримати, закрили з усіх сторін, товар лежить, людям немає за що жити, діти голодують. Люди вже не хочуть жити у цій країні. Нас виживають, наш бізнес знищують, ми для олігархів, як бельмо на оці".

Відповідне питання мали б сьогодні розглянути на засіданні Черкаської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Рішення не ухвалили, тому що не зібрався кворум, повідомив Ігор Волошин заступник міського голови.

У Черкасах відзавтра запрацюють промислові ринки
Ігор Волошин.

"Ми мали сьогодні на засіданні Черкаської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянути це питання, та кворум не зібрався. Тож ми звернулися в обласну державну адміністрацію", пояснив Ігор Волошин.

Після засідання заступник міського голови Ігор Волошин разом із підприємцями зустрівся із головою Черкаської ОДА Романом Боднаром. Тож підприємці перейшли мітингувати до будівлі облдержадміністрації.

У Черкасах відзавтра запрацюють промислові ринки
Роман Боднар.

До людей вийшов голова Черкаської ОДА Роман Боднар. Він повідомив, що непродовольчі ринки запрацюють відзавтра, якщо там дотримуватимуться необхідних вимог:

"За умови дотримання жорстких санітарних вимог ринки запрацюють вже від завтра. Ми щоденно будемо контролювати епідемситуацію. Та якщо ми протягом місяця будемо бачити якісь погіршення і збільшення інфікованих, то ми карантин зробимо жорсткішим"

Авторка Тетяна Недбайло

Що відомо

На початок