Підприємці Черкас вимагали дозвіл на торгівлю непродовольчими товарами

Підприємці Черкас вимагали дозвіл на торгівлю непродовольчими товарами

Підприємці Черкас вимагали дозвіл на торгівлю непродовольчими товарами
.

Черкаські підприємці вийшли на мітинг у центрі міста із вимогою дозволити їм торгувати непродовольчими товарами на ринках.

Страйк підприємців
Страйк підприємців.

По черзі учасники акції заявляють про те, що вийшли сьогодні на одиночні пікети.

Зі слів підприємиці Юлії Маленко, страйкарі вимагають, щоб міська рада звернулася до уряду з проханням відкрити непродовольчі базари. Продавчиня торгує на Центральному ринку жіночим одягом.

Підприємець Сергій Білоус торгує на ринку чоловічим одягом. Він вважає, що наразі їхні права утискають. Чоловік, аби прогодувати родину в період карантину, шукав підзаробіток.

До мітингувальників вийшов заступник міського голови Черкас Ігор Волошин. Посадовець зазначив, що відповідне питання розглянуть на найближчому засіданні виконкому.

Страйк підприємців
Страйк підприємців.

Опісля підприємці перейшли мітингувати під будівлю Обласної держадміністрації. Там ініціативну групу підприємців запросили до заступника голови Черкаської облдержадміністрації Дмитра Ляшова. Посадовець пообіцяв озвучити прохання підприємців на селекторній нараді із офісом президента і прем’єрміністром.

Зі слів організаторки акції Ольги Ракової, мітингувальників було сто осіб. Таку ж цифру назвав і старший інспектор превентивної комунікації Черкаського відділу поліції Андрій Вербівський.

Авторка Тетяна Недбайло

Що відомо

  • 27 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд розгляне питання роботи ринків. Він заявляв, що вони зможуть функціонувати не гірше, ніж супермаркети, за умови дотримання жорстких санітарних норм.
  • У низці областей України відбулися мітинги підприємців, які вимагали від влади дозволити роботу продовольчих ринків.
  • У Черкасах удруге проголосували за послаблення карантину
  • 30 квітня міськвиконком Черкас вирішив скасувати низку карантинних обмежень, дозволивши з 1 травня роботу перукарень, салонів краси, об’єктів спортивної інфраструктури, літніх майданчиків ресторанів та інших підприємств.
  • За фактом послаблення карантину поліція Черкас розпочала кримінальне провадження, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попередив мера Бондаренка про жорстку реакцію на його рішення.
  • У відповідь Бондаренко записав відеозвернення "для вищих посадовців країни", у якому заявив, що не боїться погроз та звик до переслідувань.
  • Також дії місцевої влади Черкас піддав критиці міністр охорони здоров'я Максим Степанов, пояснивши, що таке рішення ставить під загрозу життя і здоров’я людей.
  • Своєю чергою, черкаські лікарі заявили, що зняття карантинних обмежень повинно відбуватися поетапно та в більш пізні терміни.
  • Рішення міського голови та міськради Черкас про дострокове послаблення карантину оскаржить у суді обласна державна адміністрація. 4 травня мер міста прийшов за повісткою на допит, а біля слідчого управління поліції відбувся мітинг містян на його підтримку.
  • Центральний ринок Черкас поновив свою роботу, але торгувати дозволили лише продовольчими товарами.
  • Без масок та антисептиків: які порушення виявили на ринках Черкащини

На початок