РФ прагне отримати ракети від Ірану будь-яким способом, бо "Іскандерів" мало — ПС ЗСУ

РФ прагне отримати ракети від Ірану будь-яким способом, бо "Іскандерів" мало — ПС ЗСУ

РФ прагне отримати ракети від Ірану будь-яким способом, бо "Іскандерів" мало — ПС ЗСУ
. Фото: УНІАН

Росія прагне отримати балістичні ракети від Ірану будь-яким способом, щоб поповнити ті запаси, які вони вже використали, зокрема у Росії залишилося мало ракет до "Іскандерів". Про це в етері "Суспільного" заявив речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Росія прагне отримати (ракети від Ірану, — ред.) будь-яким способом, їм вони потрібні. "Іскандерів" залишилося мало. Можливо, підкреслюю, є проблеми з виробництвом, а, можливо, не можуть доробляти в необхідній кількості, щоб поповнити ті запаси, які вони вже використали. Вони вже за "НЗ" залізли", — сказав він.

За словами речника ПС ЗСУ, іранські балістичні ракети Fateh і Zolfaghar можуть поповнити якоюсь мірою запаси балістичних ракет, які Росія хоче мати.

Ігнат також зазначив, що українська ППО не зможе ефективно протидіяти цим ракетам.

"Хочу нагадати, що балістика на сьогодні недоступна для збиття засобами ППО, які є в нас на озброєнні. Тому найефективніший метод знищення цих ракет — це все ж таки на старті, де вони знаходяться. Різні види "бавовни" можуть допомогти знищити ці ракети", — зазначив він.

Раніше речник Повітряних сил Юрій Ігнат припустив, що в силу певних дипломатичних факторів процес передачі Іраном Росії ракет міг уповільнитися, але готуватися варто до всього.

Координатор з питань стратегічних комунікацій Ради безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Росія та Іран рухаються до поглиблення оборонного партнерства. Іранська влада зокрема розглядає можливість продажу Москві сотень балістичних ракет.

Читайте також

РФ може отримати іранські балістичні ракети і надалі завдавати ударів по інфраструктурі України — британська розвідка

На початок