Випадкове фото маленького херсонця стало символом звільненого міста

Випадкове фото маленького херсонця стало символом звільненого міста

Випадкове фото маленького херсонця стало символом звільненого міста
. Херсон. Гліб Соколов, фото з ним стало символом звільненого міста, грудень 2022 Фото: Суспільне Херсон

Активний, доброзичливий, веселий. Такий хлопець у житті. Він посміхається та радо зустрічає знімальну групу Суспільного. На фото, яке зробило його знаменитим, він інакший. Життя в окупації змінило сина, і це помітила завдяки фото, розповідає мама Гліба.

"Я бачила його щодня і він мені не здавався, що він так змінився. А коли побачила фото, то це була разюча зміна", — говорить мама Ганна Соколова.

Про те, що син став знаменитістю, дізнались випадково, розповідає мама Ганна. Вперше фото побачили родичі, які виїхали. Спочатку була трохи шокована, говорить жінка.

"І приємно шокована. І разом з тим ми звичайна родина. Не готові були абсолютно і не очікували", — згадує жінка.

Гліб з родиною прожив в окупації в рідному Херсоні вісім з половиною місяців. Говорить, важко було не лише дорослим, а й дітям. Через небезпеку майже весь час доводилось сидіти вдома, для непосидючого Гліба це було випробування, розповідає мама.

"Він у мене волелюбний, йому б побігати з друзями, до війни вони спокійно переміщувались. Не було великих заборон", — говорить мама Гліба.

Про звільнення міста хлопець дізнався від друга батька. Розповідає, спочатку подумав що це чергова провокація росіян.

"Тата друг говорить: "Люди вийшли з прапором, вішають прапор український на будівлю кінотеатру Україна, білому домі". Всі тут гуляють. Я не думав, що це правда. Думав, що російські військові хочуть більше вбити людей" — розповідає Гліб.

Нині Гліб справжня "зірка". Його запрошують на інтерв'ю та часто просять сфотографуватись на "пам'ять". До популярності хлопець ставиться спокійно. Зараз він надолужує шкільну програму, а у вільний час частенько приходить з друзями на площу Свободи, де Херсон зустрічав перемогу.

Читайте також

290 день війни: хроніка подій в Херсонській області

"Українська книга — українській Херсонщині": бібліотеки Херсона отримали книжки зі Львова

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок