"Подяка Бенксі або мрії про мир": у Херсоні пройшла акція в підтримку митця

"Подяка Бенксі або мрії про мир": у Херсоні пройшла акція в підтримку митця

"Подяка Бенксі або мрії про мир": у Херсоні пройшла акція в підтримку митця
. Херсон, акція на підтримку Бенксі, 8 грудня 2022р. Фото: Суспільне Херсон

У пункті незламності в одному з мікрорайонів Херсона пройшла артакція. ЇЇ учасники входять у роль однієї з героїнь картини Бенксі. Це жінка у махровому халаті в бігуді, протигазі та з вогнегасником. Ця акція – подяка Бенксі, який приїхав в Україну і показав життя українців час окупації, розповіла Суспільному організаторка та учасниця заходу Наталя Шальнова.

Митець відвідав Україну у листопаді і лишив свої графіті на зруйнованих росіянами будинках в Бучі та Ірпені. Наталя у ролі моделі. Розповідає, востаннє протигаз надівала у 8 класі.

"Ми хочемо показати, що українці дуже мирні люди, ми пережили цей безлад і знову готові до мирного життя, але у нас все одно напоготові вогнегасник і така річ, яку я в останнє вдягала в 8 класі на жаль, ще раз підкреслюю ми чекаємо на мирне життя", — розповідає Наталя Шальнова.

До участі в акції запросили митців, які перебувають у Херсоні. Серед них херсонська художниця Яна Голуб’ятникова. Розповідає, для неї вогнегасник та протигаз асоціюються зі смертю і жахом. Мисткиня говорить, що здатна на боротьбу і не корилась обставинам в окупації.

"Все, що я можу — я роблю, все що йде мені до рук. Потрібно було визволяти виставку, я визволяла. Потрібно було відстоювати свої погляди у друзів, знайомих, відстоювала, всупереч незручним обставинам.

Читайте також

Він — у теробороні, вона з сином — в окупації. Родина херсонського волонтера зустрілась через 9 місяців

288 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок