Четверо кропивничан збирали сміття на озері, плаваючи на байдарках

Четверо кропивничан збирали сміття на озері, плаваючи на байдарках

Четверо кропивничан збирали сміття на озері, плаваючи на байдарках
.

За 3,5 години четверо кропивничан зібрали 16 мішків пластику, скляних пляшок та поліетилену з озера Копань у Кропивницькому. Про це Суспільному розповів співорганізатор екоакції Євген Савранський. Прибирали сміття, плаваючи на байдарках.

Організували екологічну акцію двоє братів – Євген і Дмитро Савранські. Сміття збирали, зі слів Євгена, на прохання жителів мікрорайону де знаходиться озеро: "До нас звернулися люди, які проживають у мікрорайоні Ковалівка, і попросили допомогти прибрати сміття, якого тут дуже багато і яке ніхто не може прибрати через відсутність плавзасобів. Фактично усе сміття в очереті, біля бетонної огорожі вздовж озера Копань. Дуже багато сміття і дуже багато часу необхідно, щоб його усе прибрати".

Четверо містян збирали сміття на озері у Кропивницькому
Четверо містян збирали сміття на озері у Кропивницькому.

Кропивничанка Марія Лебідь живе у будинку поряд із озером. Прийла подякувати учасникам прибирання: "Дуже шкода, що є люди, які не розуміють цінності цього місця, весь час його засмічують. Вийшла подякувати їм, тому що не кожен береться очищати своє місто. Засмічувати – засмічують усі. Це по-перше. А по-друге, хлопці знайшли човни, активістів. Знаю, що це не перша їхня робота, вони чистили Інгул. Дай Боже їм здоров’я. Це справжні українці".

Тривала акція майже чотири години.

Ще по темі

На початок