"Злочинна організація" в Одесі: ВАКС прийняв рішення заарештувати бізнесмена Кауфмана з правом внесення 129 млн застави

"Злочинна організація" в Одесі: ВАКС прийняв рішення заарештувати бізнесмена Кауфмана з правом внесення 129 млн застави

"Злочинна організація" в Одесі: ВАКС прийняв рішення заарештувати бізнесмена Кауфмана з правом внесення 129 млн застави
Борис Кауфман. Фото: InVenture

​​Вищий антикорупційний суд 7 грудня прийняв рішення заарештувати одного з організаторів злочинної організації, яка тримала під контролем посадовців Одеської міськради, повідомили в пресслужбі Спеціальної антикорупційної прокуратури. Йдеться про бізнесмена Бориса Кауфмана.

У разі внесення застави на підозрюваного буде покладено такі обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора чи суду;
  • не відлучатися з м. Києва та м. Одеси без дозволу детектива, прокурора чи суду;
  • повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання чи роботи;
  • утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками;
  • здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) для виїзду за кордон;
  • носити електронний засіб контролю (браслет).

За даними слідства, восени 2021 року в Одесі з'явилася злочинна організація, учасники якої взяли на себе контроль за аспектами економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств та налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради.

5 грудня детективи НАБУ затримали бізнесмена Бориса Кауфмана. Наразі йому оголосили підозру за ч. 1. ст. 255, та ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Ці ж статті інкримінують екснардепу Олександру Грановському та Костянтину Єфремову.

Розслідування триває.

Що відомо

  • 5 грудня НАБУ та САП затримали трьох людей за підозрою у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів в Одесі. Це бізнесмен Борис Кауфман, екснардеп Олександр Грановський та Костянтин Єфремов.
  • Кауфману, Грановському та Єфремову оголосили підозру за ч. 1. ст. 255, та ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.
  • За даними слідства, восени 2021 року в Одесі з'явилася злочинна організація, учасники якої взяли на себе контроль за аспектами економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств та налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради.
  • ВАКС прийняв рішення заарештувати бізнесмена Кауфмана з правом внесення 129 млн застави, Грановського — із можливістю внесення 124 млн, а Єфремова — 19,8 млн.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок