Українське посольство в Іспанії отримало "закривавлений пакунок" — МЗС

Українське посольство в Іспанії отримало "закривавлений пакунок" — МЗС

Українське посольство в Іспанії отримало "закривавлений пакунок" — МЗС
. Фото: Facebook Олег Ніколенко

Українське посольство в Іспанії отримало "закривавлений пакунок". Про це у коментарі Суспільному повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

"До українського посольства в Іспанії також надійшов закривавлений пакунок на зразок тих, які раніше надійшли іншим нашим дипломатичним установам. Іспанська поліція оточила периметр посольства з міркувань безпеки. На місці вже працюють фахівці, проводяться слідчі дії", — зазначив Ніколенко.

Раніше речник МЗС Олег Ніколенко повідомив, що після теракту в Іспанії до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, консульства в Брно надійшли закривавлені пакунки.

"У пакунках знаходилися очі тварин. Самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах. Ми вивчаємо сенс цього послання", — повідомив дипломат.

Вхід до помешкання посла в Ватикані зазнав вандалізму, посольство в Казахстані отримало повідомлення про мінування, яке згодом не підтвердилося. Посольство в США отримало лист з ксерокопією критичної статті про Україну, але, як і більшість інших конвертів, цей лист синхронно з іншими надійшов із території однієї європейської країни.

"Маємо підстави вважати, що відбувається добре спланована кампанія терору та залякування посольств і консульств України. Не маючи змоги зупинити Україну на дипломатичному фронті, нас намагаються залякати. Однак можу одразу сказати, що ці спроби марні. Ми й надалі ефективно працюватимемо на перемогу України", — наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За дорученням Дмитра Кулеби всі українські посольства та консульства переведені в режим посилених заходів безпеки.

Що відомо про посилки в посольства в Іспанії

  • 30 листопада до посольства України в Іспанії надійшов конверт, який під час огляду вибухнув в руках коменданта. Видання El Pais пише, що лист був адресований на ім'я посла в Іспанії Сергія Погорельцева.
  • Речник дипломатичного відомства Олег Ніколенко повідомив, що внаслідок вибуху в посольстві у Мадриді комендант отримав незначні поранення, йому надали медичну допомогу. Решта співробітників посольства не постраждала.За даними джерел в поліції видання Ultimahora, вибухівка в конверті була саморобною.
  • Окрім посольства України в Іспанії, конверт з вибуховим пристроєм також отримали місцева компанія Instalaza, що виробляє зброю, яка постачається зокрема в Україну, база ВПС Іспанії та прем'єр-міністр країни Педро Санчес.

Читайте також

Рада унормувала відпустки військових, РНБО унеможливить роботу релігійних організацій РФ. 282 день війни. Онлайн

На початок