Столики на відстані, регулярна дезінфекція: як у Харкові працюють літні майданчики кафе

Столики на відстані, регулярна дезінфекція: як у Харкові працюють літні майданчики кафе

Столики на відстані, регулярна дезінфекція: як у Харкові працюють літні майданчики кафе
.

У Харкові із послабленням карантину 11 травня відчинились літні майданчики закладів громадського харчування. Як обслуговують відвідувачів у саду Шевченка?

"Я сьогодні з дитиною вперше виїхала в місто", — розповідає харків'янка Ганна Чумак.

В кафе у саду Шевченка пані Ганна із сином та подругою.

"Це для нас велика подія... У нас тепер, напевно, постійно буде дезінфектор для рук. Маски одягаємо, в транспорті одягаємо, в супермаркетах", — розповідає Ганна.

Замовлення у цьому кафе видають в одноразовому посуді, щодві години дезінфікують поверхні, говорить керуюча Наталія Суханова.

"Розставили столи на відстані 1,5 метри один від одного, по два стільці. Слідкуємо за тим, щоб сиділи по двоє, попереджаємо гостей, коли вони приходять, що за столом має бути по дві людини. Приймаємо замовлення лише, якщо люди у масках. І самі також у масках, звичайно ж", — каже керуюча кафе "Кристал" Наталія Суханова.

Літні майданчики кафе та ресторанів від сьогодні відновлюють роботу за рішенням уряду про послаблення карантину.

За рекомендацією Міністерства охорони здоров'я, столи мають бути на відстані 1,5 метри один від одного. За одним — не більше двох осіб. У закладі мають стояти антисептики для відвідувачів, а замість паперового меню — стаціонарне. Працівники закладу повинні носити маски та рукавички.

Від сьогодні офіційно дозволено гуляти у парках, скверах, лісових та прибережних зонах групами не більше двох дорослих або втрьох з дитиною. Відкриті дитячі та спортивні майданчики. Перебувати без масок в громадських місцях та документів, як і раніше, заборонено.

Контролювати дотримання правил карантину у закладах громадського харчування має адміністрація. У парках та скверах — правоохоронці.

Автор: Світлана Стеценко

На початок