Як у Харкові із послабленням карантину працюють перукарні та манікюрні салони

Як у Харкові із послабленням карантину працюють перукарні та манікюрні салони

Як у Харкові із послабленням карантину працюють перукарні та манікюрні салони
.

Приймати клієнтів за попереднім записом, дотримуватися дистанції та користуватися захисними масками — за такими правилами від сьогодні дозволено працювати салонам краси та перукарням.

Юлія Єдігарова — керівниця манікюрного салону у середмісті Харкова. Студія відновила роботу після двох місяців карантину. Відтепер працюватимуть за новими правилами, розповідає Юлія:

"У всіх зонах, на вході, у вбиральнях, стоять антисептики. У студіях ми повісили бактерицидні лампи. І зараз працює обмежена кількість працівників, щоб дотримуватися дистанції між клієнтами".

Клієнтки до салону приходять за попереднім записом. Одна з них — Анастасія Жук: "Ми усі в масках, я завжди ходжу у масці, тому ні я, ні мене не повинні заразити".

З 9 ранку сьогодні працює і салону біля метро "Наукова".

"У нас біля кожного майстра на робочому столі є антисептик. Вони були у нас завжди, але зараз цьому приділяється більше уваги. Також у нас є маски, є рукавички — вони завжди були, але зараз їх надягають постійно", — розповідає адміністраторка Марина Піскун.

Одночасно у салоні працює два майстри.

"Прибирання у нас щодня, але зараз ми додатково усе дезінфікуємо кожні 2-3 години", — каже адміністраторка.

"Антисептик з собою не ношу, тому що я тут мешкаю через дорогу. Вдома не стриглись, і жінка нічого не казала — ми якось намагаємось бути законослухняними", — каже клієнт Олексій.

Салон краси Вікторії Клименко відкриється завтра. Працюватиме половина персоналу — троє майстрів, розповідає власниця студії.

"Клієнти до нас приходити зможуть тільки за попереднім записом, тому що очікування у приміщенні салону неможливе на сьогодні. Перерва між клієнтами — 15 хвилин для провітрювання й обробки усіх поверхонь", — каже Вікторія.

Відкриття салонів краси та перукарень — одне з послаблень карантину, прийняте урядом. Студії мають дотримуватися протиепідемічних заходів: міряти працівникам температуру перед початком робочого дня, приймати людей виключно за попереднім записом та контролювати, щоб в приміщенні було не більше одного відвідувача на 5 кв. м. У приміщеннях мають бути антисептики, персонал у масках та рукавичках.

Що відомо

  • 4 травня український уряд продовжив карантин до 22 травня, з 11 травня запроваджуються послаблення
На початок