Скорочення восьми маршрутів у Рівному: як реагують пасажири та водії

Скорочення восьми маршрутів у Рівному: як реагують пасажири та водії

Ексклюзивно
Скорочення восьми маршрутів у Рівному: як реагують пасажири та водії
. Зупинка у приміському селі Колоденка/Фото: Суспільне Рівне

У Рівному з 1 грудня не курсуватимуть вісім автобусних маршрутів. У мерії пояснили: частина з них були збиткові, а частину дублюватимуть великогабаритні автобуси. Також провели новий конкурс на перевезення. Суспільне спілкувалось із пасажирами та водіями на зупинках та збирало їхні думки щодо змін.

Один зі скорочених автобусних маршрутів — №58, він із приміського села Колоденка курсував через усе Рівне, кінцевою точкою був мікрорайон Тинне. З 1 грудня з Колоденки у місто їздитиме лише маршрут №64.

"Якщо вона ходитиме кожні 30 хвилин, або кожну годину, то краще, ніж 58-ма. Бо 58-ма ходила, як їм задумалось, типу як вони хотіли. А якщо буде якийсь графік, то набагато краще буде так. І люди будуть якось підлаштовуватись, будуть знати, що не стояти на зупинці, не мерзнути. Зранку багато людей, які ходять на роботу, і увечері повертаються також", — реагує на зміни житель Колоденки Тарас Маренчук.

маршрутки РІвне
Фото: Суспільне Рівне

У ще одного жителя Колоденки думка дещо відмінна.

"Мені то 58-ма була краща, бо мені до сестри на Боярку їхати. Ну одну пересадочку зроблю, нічого страшного", — каже Микола Довгалець.

маршрутки РІвне
Фото: Суспільне Рівне

З 1-го грудня у Рівному скоротили вісім автобусних маршрутів:

  • №30
  • №34
  • №41
  • №42
  • №51
  • №58
  • №65
  • №67

маршрутки РІвне
Суспільне Рівне

В управлінні транспорту таке рішення напередодні пояснили тим, що частина маршрутів — нерентабельні. Натомість рейси громадського транспорту, який залишили курсувати містом, підкоригували.

"Перший день, ми ще не знаємо, що до чого. Тільки маршрут "накатуємо". Ми навіть ще, як то кажуть, самі ще не знаємо, куди і що їхати", — каже водій маршрутки №64 пан Василь.

маршрутки РІвне
Фото: Суспільне Рівне

Жителька Колоденки Віра Мосійчук розповідає, до 24 лютого 58-а маршрутка їздила на віддалені вулиці Колоденки. Однак згодом водії перестали туди заїжджати. Сподівається, що 64-та забиратиме пасажирів звідти.

“У нас з 58 були проблеми, то я запитала, чи не будуть їхати в кінець. Бо найвіддаленіша вулиця — це Лесі Українки, Набережна, дуже багато кілометрів. Водій сказав, що ще не знає, може, складуть графік і будуть їздити. Це ж далеко і з дітками в школу, і в садочок ходити. Дітки маленькі сидять вдома, хто їх буде водити геть сюди, тим більше зараз зима?!", — каже пані Віра.

маршрутки РІвне
Фото: Суспільне Рівне

На зупинці біля зоопарку раніше пасажирів забирала 34-та маршрутка.

маршрутки РІвне
Фото: Суспільне Рівне

Тепер цей напрямок дублює автобус №7.

"Щодня добираюся до роботи і стою по 40 хвилин. Це абсолютно якийсь абсурд по відношенню нашої влади. Автобус, от ви бачите, вже приїхав, він буде стояти пів години. Чим добиратись на роботу — абсолютно не знаю. Я незадоволена категорично. Автобуси можуть і по три стояти, вони чогось не їдуть. Я не розумію, чому. Все одно, як 34-та приїжджала, вона одразу їхала", — каже рівнянка Наталія Коган.

маршрутки РІвне
Фото: Суспільне Рівне

41-ша маршрутка — теж у переліку тих, які скасували з 1 грудня. Втім, пасажири у перший день зими ще могли нею під'їхати.

маршрутки РІвне
Фото: Суспільне Рівне

У мерії спостерігатимуть, як скасування восьми маршрутів вплине на ситуацію.

“За пів дня отримати реальну картину ми ще не змогли, ну хоча б дайте тиждень. Щоб і мешканці міста призвичаїлись до цих маршрутів, щоб вони сказали свій відгук", — відповів Суспільному мер Олександр Третяк.

маршрутки РІвне
Фото: Суспільне Рівне

Читайте також

  • Якщо немає опалення, води й газу: рівненський експерт з виживання в екстремальних умовах поділився досвідом
  • “Краще на тулуб або на бік”: лікар з Рівного дав поради, як падати під час ожеледиці
  • У Рівному ліцеї прийматимуть людей у разі повного блекауту — мер

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок