Кличко розповів, до чого готуватися, якщо тривалий час не буде світла, тепла і води

Кличко розповів, до чого готуватися, якщо тривалий час не буде світла, тепла і води

Кличко розповів, до чого готуватися, якщо тривалий час не буде світла, тепла і води
Київ без світла, 23 листопада. AP

Руйнування інфраструктури внаслідок російських атак може спричинити повну відсутність у Києві електрики, тепло-, водопостачання і водовідведення. Відтак за короткий проміжок часу суттєво знизиться температура у квартирах.

Про це сьогодні, 1 грудня, під час Київського безпекового форуму заявив столичний голова Віталій Кличко.

За його словами, якщо взимку світла, води і тепла не буде протягом тривалого часу, доведеться злити воду з системи опалення та водопроводів, щоб не отримати великих пошкоджень у системі. Це може призвести до того, що повернути киянам тепло і воду до весни буде складно.

"Якщо протягом 24 годин з температурою мінус 5 зовнішньою, не буде опалення й води, нам потрібно буде зливати системи опалення у місті Києві, тому що вона може призвести до пошкодження систем життєзабезпечення і, ми будемо вимушені зливати воду. Це означає, що до весни подати воду буде дуже складно", — сказав мер.

Він додав, що місто готується до надзвичайної ситуації, яку можуть спричинити російські атаки на критичну інфраструктуру.

"Зараз запускаємо старі котельні, обладнані генераторами, для того, щоб у нас були такі "островки" там, де люди могли б, незалежно від великих генеруючих станцій, бути й працювати. Тим не менш, мінімальний сервіс ми готові надати", — наголосив Кличко.

Мер також закликав киян за можливості розглянути варіант тимчасового переїзду в передмістя Києва.

Кличко додав, що станом на 1 грудня у столиці майже 100% людей мають водо- та теплопостачання, дефіцит електроенергії становить 30%. Але Київ поки не повернувся до планових відключень.

Що відомо

  • У Києві облаштували понад 400 пунктів обігріву, найближчим часом їх буде понад 500. Але у разі блекауту для 3-мільйонного міста навіть і 10 тисяч пунктів обігріву буде замало. Тож, киянам варто самостійно підготуватися до можливої надзвичайної ситуації, заявив мер Києва Віталій Кличко.
  • Столична влада разом з мобільними операторами розробили алгоритм безперебійного зв'язку на випадок блекауту, повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Читайте також

Шість мільйонів українців без світла, робота над створенням трибуналу для РФ. 281 день війни. Онлайн

На початок