Депутати Харківської облради спробують перейменувати театр Пушкіна 1 грудня

Депутати Харківської облради спробують перейменувати театр Пушкіна 1 грудня

Депутати Харківської облради спробують перейменувати театр Пушкіна 1 грудня
. Театр імені Пушкіна пошкоджений внаслідок російського обстрілу. Фото: Олена Ткаченко

На сесії Харківської обласної ради, яка відбудеться 1 грудня, розглянуть питання про перейменування театру імені Пушкіна.

Про це Суспільне Харків розказала депутатка від Блоку Світличної "Разом", яка входить до складу постійної комісії Харківської обласної ради з питань культури, молоді та спорту, Наталія Плотник.

"Сьогодні нарешті ми провели ще одне засідання постійної комісії за ініціативою членів нашої фракції. Вчора надійшов до комісії лист від колективу театру, де вони знову просили виключити з назви театру слова "російський" та "імені Пушкіна". Сьогодні у складі 7 членів комісії ми підтримали пропозицію театру, і сьогодні на сесію буде винесено проєкт-рішення", — повідомила Плотник.

За її словами, представників від "Блоку Кернеса" на засіданні не було.

"До нас приєдналися ще 2 депутати, один від "Слуг народу" Ігор Захарченко, і від колишньої "ОПЗЖ" Володимир Скоробогач, тому у нас було 7 голосів, а це та кількість, яка необхідна для того, щоб ухвалити рішення", — сказала Наталія Плотник.

У коментарі Суспільне Харків депутат Харківської облради, представник фракції "Слуга народу" Роман Семенуха сказав: "Театр має бути без "Пушкіна" і без "руського". З усім "руським", "російським" треба прощатися й назавжди. Чим швидше ми це зробимо, тим більше це буде зрозуміло для всіх".

Депутатка від "Європейської солідарності" Галина Куц перейменування театру підтримує. У коментарі Суспільне Харків Куц сказала: "У нас, навіть, на сесії зачитували вірші Пушкіна деякі депутати. Хочете Пушкіна? Дітям читайте. Але чому коли самі представники театру просять позбавити цього імені, чому ви не йдете на зустріч? Наша фракція повністю за те, щоб позбавлятися ось тих реліктів колоніального минулого, щоб театр змінив назву. Ми це будемо, звісно, підтримувати".

Також Суспільне Харків намагається дізнатися позицію щодо перейменування театру представників "Блоку Кернеса".

Читайте також

"Театр має бути перейменований", — режисерка Харківського театру імені Пушкіна

На початок