У Херсоні поступово відновлюють електропостачання

У Херсоні поступово відновлюють електропостачання

У Херсоні поступово відновлюють електропостачання
. Фото: Pexels

В Херсоні частково відновили електропостачання. Світло вже з’явилося в декількох районах. Найближчими днями, фахівці намагатимуться під'єднати й інші.

Валентина Баклан показує свічки, які накупила заздалегідь. Каже електрика з'явилася неочікувано, як і зникла. Тоді, згадує жінка, терміново довелося рятувати продукти з холодильника. Переробили усе м'ясо та тиждень харчувалися напівфабрикатами. Коли не було електрики, навіть готувати не хотілося.

"Сьогодні перший день уже пішла м'яса купила, моркви, всього потрохи. Будемо потрохи наповнювати холодильник", — говорить херсонка.

Начальниця херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова розказала, що електропостачання в місті відновлюється поступово та вже є в кількох районах.

"Світло з’явилося в Херсоні в Таврійському та Шуменському мікрорайонах. Сьогодні, 28 листопада, плануємо дати у центрі та Дніпровському районі. В районах де є електрика, з'явилась і вода", — каже Галина Лугова.

Голова пресофісу херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков розповів, що минулої доби електропостачання для побутових споживачів у Херсоні відновили на 17 %.

За його словами, близько 25 тисяч побутових споживачів вже мають світло.

"Частково подане світло в такі мікрорайони як Таврійський, Північний, Шуменський, Житлоселище, а також у домівки в районі залізничного вокзалу", — каже голова пресофісу ОВА.

Протягом дня, 28 листопада, фахівці мають відновити електропостачання в центральній частині міста, мікрорайонах ХБК та Острів. Також продовжуються роботи з відновлення електроживлення Херсонської ТЕЦ.

Що відомо

  • 27 листопада у Херсоні розпочалось масове підключення абонентів до електромережі
  • Того ж дня, російські військові поцілили в лінії електропередач, які живлять місто. Електромережі, пошкоджені російськими обстрілами, полагодили менш ніж за пів години.

Читайте також

  • На Херсонщині створили координаційний штаб з питань евакуації
  • 278 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок