У Запоріжжі затримали сина секретаря обкому забороненої КПУ Олексія Бабуріна

У Запоріжжі затримали сина секретаря обкому забороненої КПУ Олексія Бабуріна

У Запоріжжі затримали сина секретаря обкому забороненої КПУ Олексія Бабуріна
.

Сина першого секретаря місцевого обкому забороненої КПУ Олексія Бабуріна затримали під час автопробігу до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Олексій Бабурін виступив організатором акції, разом із головою ГО "Полк Перемоги" Андрієм Івановим. Бабуріна в складі однієї з колон автопробігу правоохоронці затримали в районі вул. Богдана Хмельницького. Вилучили символіку (прапори) і одразу відпустили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В офісі організації "Полк Перемоги" в Запоріжжі відбувся обшук

Також відомо, що в запорізькому офісі забороненої комуністичної організації проти ночі на 9 травня відбувся обшук. Правоохоронці вилучили заборонену символіку, портрети Сталіна та агітаційні матеріали.

Про це повідомив Олексій Бабурін, на своїй фейсбук сторінці. Він прокоментував:

"Закінчили обшук. Світлина вилученого. Поки що без коментарів."

У Запоріжжі затримали сина першого секретаря обкому КПУ Олексія Бабуріна
Фото з посту Олексія Бабуріна.

Олексій Бабурін прокоментував інцедент так:

"Мені черговий повідомив ввечері, що біля будівлі стоїть незрозуміла автівка. Я під’їхав, а потім під’їхали патрульні, які перегородили мені дорогу з виїзда моєї автівки. Ми з дружиною вийшли і пішли пішки. Потім черговий мені доповів, що прибула слідча група з ухвалою слідчого судді на проведення обшуків у будівлі. Мені вручили ухвалу, почали розпитувати і повідомили, що розслідується злочин із виготовлення забороненої символіки. Вони мене спитали чи є тираж газет "Полк Перемоги", я сказав, що є. Було два представники СБУ, два слідчих Нацполіції, двоє свідків, вилучили близько 500 екземплярів газети, прапори, листівки тощо. Закінчили обшуки о 5 ранку, пройшлися всіма кабінетами. У інших членів самого цього благодійного фонду обшуків не було, а були ще обшуки у засновника громадської організації "Полк Перемоги" в офісі організації і в нього вдома".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

На початок