З окупованої Херсонщини, військові РФ депортували останніх пацієнтів психоневрологічних будинків-інтернатів

З окупованої Херсонщини, військові РФ депортували останніх пацієнтів психоневрологічних будинків-інтернатів

З окупованої Херсонщини, військові РФ депортували останніх пацієнтів психоневрологічних будинків-інтернатів
. Окупована Херсонщина. Депортація пацієнтів психоневрологічний будинків-інтернат. Фото: пропагандистські ТГ-канали

З тимчасово окупованої лівобережної Херсонщини, російські військові примусово вивезли останніх пацієнтів психоневрологічних будинків-інтернатів.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

У повідомленні сказано, що з закладів у Дніпрянах Каховського району і Олешках Херсонського району, 24 листопада, російські військові депортували близько 30 пацієнтів. Їх нібито перевезли до Генічеського району разом зі співробітниками закладів.

"З 9 по 17 листопада російські окупаційні війська також вивезли підопічних Каїрського психоневрологічного будинку-інтернату, який розташований в Горностаївській селищній громаді Каховського району. А також людей з Каїрського відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання місцевого територіального центру обслуговування одиноких непрацездатних громадян", — повідомляє ЦЖР.

Що відомо

  • 6 листопада так звана "влада" Херсонщини депортувала понад 100 підопічних Дніпрянського психоневрологічного будинку-інтернату, який знаходиться поблизу Нової Каховки. Людей силоміць вивезли до тимчасово окупованого Криму.
  • 5 листопада із села Преображенка Мирненської територіальної громади російські військові викрали 34 дитини.
  • 23 жовтня окупаційна влада Херсонщини вивезла дітей з інвалідністю на "оздоровлення" до Криму.
  • Окупаційна влада Херсонщини депортувала 21 жовтня до Росії дорослих і дітей-сиріт або позбавлених батьківського піклування.
  • 21 жовтня військові РФ вивезли машинами швидкої допомоги до тимчасово окупованого Сімферополя 46 дітей до 5 років Херсонського обласного будинку дитини.
  • Окупаційна влада Херсонщини вивозить дітей з інтернатів, пацієнтів спеціалізованих пансіонатів та диспансерів області.

Читайте також

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок