У РФ збільшили кількість обмінів з Україною, щоб заспокоїти громадську думку — ISW

У РФ збільшили кількість обмінів з Україною, щоб заспокоїти громадську думку — ISW

У РФ збільшили кількість обмінів з Україною, щоб заспокоїти громадську думку — ISW
. Фото: Андрій Єрмак

Міністерство оборони Росії збільшило частоту обміну військовополоненими, намагаючись заспокоїти невдоволення в інформаційному просторі з приводу попередніх невдач домовитися про повернення російських військовополонених. Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російські та українські джерела повідомили про три одночасних обміни військовополонених між 23 та 25 листопада, відзначили аналітики.

“Російські та українські офіційні особи обміняли 35 російських військовополонених на 35 українських військовополонених 23 листопада, 50 російських військовополонених на 50 українських військовополонених 24 листопада та дев'ять російських військовополонених на дев'ять українських військовополонених 25 листопада”, — йдеться у звіті.

Частота обміну військовополоненими протягом останніх кількох днів сама по собі є переломом, вважають аналітики. Міноборони Росії було помітно стриманим у проведенні таких обмінів і зіткнулося зі значною критикою через очевидну відсутність уваги до російських військовополонених протягом останніх місяців, йдеться в аналітичному звіті.

Збільшення частоти обмінів між військовополоненими, ймовірно, частково покликане подолати невдоволення російських військових блогерів. Вони повідомляли про останні серії обмінів у відносно нейтральному тоні та наголошували на рівному співвідношенні обміну.

Інші ключові висновки ISW:

  • Повідомлення про неукомплектованих мобілізованих розколюють інформаційний простір Росії.
  • Президент РФ Володимир Путін помилково представив зустріч із підібраними жінками як відкриту розмову з матерями мобілізованих.
  • Розслідування української служби Forbes показало, що війна в Україні серйозно вплинула на річний бюджет Російської Федерації.
  • Український чиновник підтвердив, що українські сили уразили іранських військових радників в окупованому Росією Криму.
  • Російське військове керівництво може поширювати документ про те, що Росії необхідно мобілізувати п’ять мільйонів військовослужбовців для перемоги у війні в Україні, чого Росія не може зробити.
  • Російські сили здійснили обмежені контратаки, щоб повернути втрачені позиції на північний захід від Сватового, а російські джерела стверджували, що українські сили продовжували контрнаступальні операції в напрямку Кремінного.
  • Російські війська продовжували вести наступальні операції в районі Бахмута та Авдіївки, і впливові російські діячі можуть створювати інформаційні умови, щоб відвести від себе провину за відсутність прогресу в районі Бахмута.
  • Російські війська продовжували створювати оборону на південь від річки Дніпро в Херсонській області та навколо критично важливих наземних ліній зв’язку, що з’єднують Крим із південною частиною Херсонської області.
  • Російські джерела та офіційні особи продовжують спроби сформувати наратив навколо ймовірної другої часткової мобілізації, заперечуючи потенціал загальної мобілізації.
  • Російські чиновники продовжують спроби стимулювати демографічні зміни в окупованих районах України шляхом депортації українських жителів і заміни їх привезеними російськими громадянами.
У РФ збільшили кількість обмінів з Україною, щоб заспокоїти громадську думку — ISW
Фото: з сайту ISW

Читайте також

Генштаб закликає росіян здаватися в полон, союзники надсилають Україні генератори та обігрівачі. 276 день війни. Онлайн

У ГУР прокоментували можливість нападу ударного угруповання РФ і Білорусі наприкінці листопада

Росіяни перегруповують свої війська — Генштаб ЗСУ

Мобілізація в РФ: у Костромській області людей закликають нести теплий одяг військовим — Генштаб ЗСУ

На початок