У всіх регіонах України діють аварійні та планові відключення світла. Що затримує відновлення

У всіх регіонах України діють аварійні та планові відключення світла. Що затримує відновлення

Важливо
У всіх регіонах України діють аварійні та планові відключення світла. Що затримує відновлення
. Фото: AP

Станом на 11:00 виробники електроенергії забезпечили понад 70% потреб споживання в країні. Першочергово живлення подали на об’єкти критичної інфраструктури в усіх областях: котельні, газорозподільчі станції, водоканали, очисні споруди, в деяких регіонах працює громадський електротранспорт.

"Атомні станції набирають потужність. Забезпечено живлення потреб Запорізької атомної станції. Попри отримані після ракетних обстрілів ушкодження, працюють тепло- та гідроелектростанції, теплоелектроцентралі, підключилась в роботу частина "зеленої" генерації", — йдеться в повідомленні "Укренерго".

Також продовжуються роботи з відновлення живлення побутовим споживачам. В "Укренерго" пояснили, що через складні погодні умови до пошкоджень, завданих російськими ракетами, додаються обмерзання та пориви проводів в розподільчих мережах. Тому темпи відновлення сповільнюються.

Водночас дефіцит електроенергії в системі зберігається — наразі це 30% від загального обсягу споживання.

"У зв’язку з цим в усіх областях України введені і планові, і аварійні графіки обмеження споживання. Просимо українців пам’ятати, якщо в будинку немає світла, це означає, що саме в цей момент працюють ремонтники", — йдеться в повідомленні оператора розподільчих мереж.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомив раніше, що за 1-2 дні всіх абонентів України можуть перевести з аварійних відключень електроенергії на планові заявки відновленню нормального режиму роботи атомних електростанцій.

Що відомо

  • 23 листопада Росія здійснила черговий масований ракетний удар по території України. Ударів зазнали житлові будинки та ТЕЦ, ТЕС і електропідстанції у Києві, Київській, Вінницькій, Львівській та Запорізькій областях. У Києві та області внаслідок обстрілів є загиблі та поранені. По всій Україні запроваджують аварійні відключення світла.Через ракетний удар РФ по Україні світло вимкнулось у Молдові.
  • Офіс президента оприлюднив карту з пунктами, де можна буде зарядити телефон та зігрітися у випадку повного відключення світла.
На початок