У двох громадах на Полтавщині встановили баки для сортування сміття

У двох громадах на Полтавщині встановили баки для сортування сміття

У двох громадах на Полтавщині встановили баки для сортування сміття
. Фото: Facebook-сторінка Anton Shulga

У Заводській громаді встановили баки для збору пластикових пляшок. А в Лохвицькій, окрім цього, облаштували сортувальну станцію для вторинної сировини. Про це Суспільному повідомив засновник станції "GreenCity Hadiach" Антон Шульга.

Після заснування сортувальної станції у Гадячі вирішили долучити до такої ініціативи й інші населені пункти Полтавщини, розповів Антон Шульга. Так у Заводській громаді встановили п’ять баків для збору пластикових пляшок, а ще 15 для цього надали із міської ради.

Також 20 контейнерів розмістили у Лохвицькій громаді. Крім того, у Лохвиці облаштували сортувальну станцію. До неї можна приносити, зокрема, макулатуру, алюмінієві вироби тощо. Вторсировину, яку відберуть на станції, відвозять до міста Заводське.

"У Заводському встановлений склад, в якому є пресувальне обладнання. Там робітники сортують все відповідно до фракцій. Потім пресують і відправляють на переробку. У Заводському поки прийомного пункту немає, але ми плануємо. Звідси відправляємо сировину, поліетилен, та макулатуру. Загалом на станції працює три працівники", – каже Антон Шульга.

Контейнери з пластиковими пляшками з обох громад забирають після заповнення.

Відсортовані відходи відправляють на переробку у Сумську та Київську області. Таким чином поки будуть компенсувати витрати на облаштування двох пунктів, а це приблизно пів мільйона гривень. Надалі виручені гроші планують спрямовувати на допомогу українським військовим, каже Антон Шульга.

"Головне, щоб люди хотіли сортувати і не шкодили навколишньому середовищу. Така мета цих проєктів. Я планую також, якщо будуть добре налаштовані громади, зробити сортувальні станції в Миргороді та Пирятині".

Що відомо

  • Сортувальна станція у Гадячі діє від кінця літа 2022-го року. Збирають, зокрема, газети, картон та російську літературу, здають їх на переробку, а виручені гроші перераховують для допомоги військовим, повідомляв раніше Суспільному засновник сортувальної станції "GreenCity Hadiach" Антон Шульга.

Читайте також

На початок