НАБУ оголосило в розшук нардепа Волинця: у чому причина

НАБУ оголосило в розшук нардепа Волинця: у чому причина

НАБУ оголосило в розшук нардепа Волинця: у чому причина
. Михайло Волинець. Фото: УНІАН

Оновлення: Волинець, якого оголосили в розшук, заявив, що він у лікарні.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук депутата Верховної ради від фракції партії "Батьківщина" Михайла Волинця через неправдиві дані у декларації.

Про це повідомляє пресслужба Бюро.

"НАБУ розшукує народного депутата України IX скликання, підозрюваного у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік загалом на майже 1,79 мільйона гривень", — йдеться у повідомленні.

НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили Волинцю про підозру 17 листопада.

Суспільне намагалось зв’язатись із Волинцем з приводу оголошення його в розшук, але не отримало відповіді.

На початку року повідомлялося, що народний депутат Михайло Волинець не задекларував користування позашляховиком Toyota Highlander вартістю понад мільйон гривень, зареєстрованим на його сина. Цю інформацію підтвердила перевірка, проведена Національним агентством із запобігання корупції.

Проаналізувавши дані з Єдиного інформаційного простору системи безпеки "Безпечне місто", співробітники агентства встановили, що Волинець понад пів року користувався автомобілем Toyota Highlander, що підтверджується знімками фотофіксації у період з 6 квітня до 31 грудня 2020 року.

Окрім того, перевірка виявила постійні маршрути, пов’язані з місцем проживання нардепа, його місцем роботи, а також об’єктом нерухомості, який належить його матері. Інформацію про маршрут підтвердили дані, отримані від експлуатаційної компанії відносно радіобрелків, якими користувався нардеп для в’їзду і виїзду. Як зазначають у НАЗК, вони збіглися з його рухом по маршруту, встановленим за допомогою системи "Безпечне місто".

Раніше журналісти програми "Схеми" (спільний проєкт Радіо Свобода та UA:Перший) звернули увагу на те, що Волинець користується автомобілем Toyota Highlander. Розслідувачі зафіксували нардепа поруч з автівкою у січні-лютому 2021 року. При цьому Волинець не вказував позашляховик у деклараціях ані за 2019, ані за 2020 роки.

Читайте також

Радбез ООН зібрався через обстріли РФ, Україна відновлює енергетичні об'єкти. 274 день війни. Онлайн

На початок