У Миколаєві волонтери передали автоцистерну для ДСНС

У Миколаєві волонтери передали автоцистерну для ДСНС

У Миколаєві волонтери передали автоцистерну для ДСНС
. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

У Миколаєві волонтери "Rotary international" та "Ротарі клуб Миколаїв" 23 листопада передали автоцистерну Iveko Magirus для ДСНС. Спецмашина буде задіяна в одному з миколаївських гарнізонів.

Про це кореспондентам Суспільного розповів паст-президент "Ротарі клуб Миколаїв" Артем Ващиленко.

Висота — 3 метри 8 сантиметрів, ширина — 2 метри 50 сантиметрів, і довжина – 7 метрів 34 сантиметри — такий вигляд має автоцистерна німецького виробництва, яка відтепер буде задіяна в роботі миколаївських надзвичайників.

"Це автоцистерна з можливістю підвезення води до точки займання. Для під'їзду екіпажу рятувального. Тому це така комплексна автівка", — сказав Артем Ващиленко.

Маса автоцистерни — 7 тонн 680 кілограмів. Потужність двигуна — 174 кіловат. Місткість бака — до 2400 літрів.

"Цю автівку, як і більшість транспорту, ми закуповуємо в Європі через наших міжнародних партнерів. За ціною від 30 до 40 тисяч євро", — розповів Артем Ващиленко.

Перший заступник начальника головного управління ДСНС в Миколаївській області Андрій Криворучко каже, що машина буде задіяна в одному із гарнізонів Миколаєва.

"Нам буде передано пакет документів. Вона пройде реєстрацію, стане на українські номери. І протягом тижня—десяти діб вона буде в бойовому розрахунку", — сказав Андрій Криворучко.

Артем Ващиленко повідомив, що за кілька днів ДСНС буде надано ще дві пожежні автівки, які будуть задіяні в Баштанському підрозділі. В планах також забезпечити необхідною технікою Херсон.

Читайте також

На Миколаївщині розгорнули 28 Пунктів Незламності — начальник ОВА

На Миколаївщині Південноукраїнська АЕС відключена від енергосистеми

На Миколаївщині відновлюють шість мостів — начальник ОВА

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок