Тест: чемпіонат 1
Тест: чемпіонат 1
Японія вирвала вольову перемогу над Німеччиною в першому турі ЧС-2022

Японія вирвала вольову перемогу над Німеччиною в першому турі ЧС-2022

Японія вирвала вольову перемогу над Німеччиною в першому турі ЧС-2022
. AP

Ще станом на 75-ту хвилину перевагу в матчі утримували німці.

Збірна Японії в першому турі ЧС-2022 вирвала вольову перемогу над командою Німеччини. Матч закінчився за рахунку 2:1.

Німеччина подолала європейський відбір на Мундіаль з показником у дев'ять перемог у 10 матчах. Та впевнено посіла перше місце кваліфікаційної групи з відривом у дев'ять очок від найближчих переслідувачів з Північної Македонії. Натомість японці посіли друге місце в групі азійського відбору, набравши на один бал менше за Саудівську Аравію.

У Катарі Німеччина воліє реабілітуватися за провальний виступ на ЧС-2018 у Росії. Тоді під керівництвом Йоагіма Льова німці сенсаційно посіли останнє місце в групі. Зі свого боку, Японія на попередньому Мундіалі дісталася 1/8 фіналу, де її зупинила збірна Бельгії.

Початку матчу передував "німий" протест від збірної Німеччини. Таким чином команда Гансі Фліка висловила свою незгоду з позицією ФІФА, що заборонила європейським збірним використовувати символічні капітанські пов'язки на підтримку дискримінованої в Катарі ЛГБТ-спільноти.

Читайте також: "Права людини не обговорюються". Збірна Німеччини влаштувала "німий" протест перед своїм стартовим матчем ЧС-2022

Як пройшов матч Німеччина - Японія

На 31-й хвилині матчу головний арбітр зустрічі Іван Бартон призначив пенальті у ворота Японії за фол голкіпера проти захисника німців Давіда Раума в штрафному майданчику. З 11-метрової позначки влучного удару завдав німецький хавбек "Манчестер Сіті" Ілкай Ґюндоґан - 1:0.

Німеччина - Японія
AP

У доданий до першого тайму час Німеччина забила вдруге. Проте система VAR зафіксувала в нападника "Бундестіму" Кая Гавертца положення поза грою.

Японія зрівняла рахунок на 75-й хвилині. Після прострілу воротар Мануель Ноєр відбив м'яча на ногу Ріцу Доану, що на клубному рівні представляє німецький "Фрайбург". Той одним дотиком відновив паритет у матчі.

А ще за вісім хвилин Японія розвинула швидку атаку з власної половини поля. М'яч дістався Такуми Асано - іншого японського легіонера в Німеччині ("Бохум"), - який вразив ближній, не закритий Ноєром кут воріт німців - 2:1!

ЧС-2022. Перший тур

Німеччина - Японія 1:2

Голи: Ґюндоґан, 33 - Доан, 75, Асано, 83

На 45+4-й хвилині матчу VAR скасував гол Кая Гаверца (Німеччина) - офсайд.

Група "Е". Турнірна таблиця

  1. Японія - 3 очки (1 матч), 2:1 (різниця голів)
  2. Іспанія - 0 (0), 0:0
  3. Коста-Рика - 0 (0), 0:0
  4. Німеччниа - 0 (1), 1:2

Що далі

  • Неділя, 27 листопада. 12:00. Японія - Коста-Рика
  • Неділя, 27 листопада. 21:00. Іспанія - Німеччина
На початок