На Прикарпатті дозволили послабити карантин. Стоматкабінети не працюватимуть

На Прикарпатті дозволили послабити карантин. Стоматкабінети не працюватимуть

На Прикарпатті дозволили послабити карантин. Стоматкабінети не працюватимуть
.

На Прикарпатті вводять послаблення карантинних обмежень з 11-го травня. Рішення підтримали на обласній комісії з надзвичайних ситуацій. Про це на брифінгу повідомив голова облдержадміністрації Віталій Федорів.

Роз’яснення щодо послаблення карантину уже надіслали органам місцевого самоврядування по районах області. Проте не дозволили відновити роботу стоматологічним кабінетам.

"Дав доручення Держпродспоживслужбі, департаменту охорони здоров’я, у цю роботу також залучать головного санітарного лікаря. Разом розробимо алгоритм відновлення роботи у стоматкабінетах. Рішення ми ухвалимо, враховуючи і аналізуючи ту ситуацію із захворюваністю, яка буде протягом трьох вихідних та на початку наступного тижня. Все залежить від статистики, яку будемо мати", - сказав Віталій Федорів.

До того ж, припинили роботу усі контрольно-пропускні пункти на межах області. Тепер в’їзд на Прикарпаття вільний. Обов’язковим залишається використання засобів індивідуального захисту. В ОДА також просять не гуляти в компаніях більше двох осіб.

"Послаблення карантину – це не відміна карантину взагалі. Наголошую, щоб у ці три вихідні більше часу проводити вдома, обмежити свою участь у великих компаніях, на річках та озерах. На жаль, карантин триває", - додав Віталій Федорів.

До слова, за останню добу на Прикарпатті підтвердили 23 нові випадки захворювання на COVID-19. Зафіксували також ще одну смерть хворого. Віталій Федорів повідомив, що помер 59-річний житель Тисменицького району.

На початок