В Івано-Франківській громаді розгортають 100 пунктів обігріву. Де можна зігрітися

В Івано-Франківській громаді розгортають 100 пунктів обігріву. Де можна зігрітися

Доповнено
В Івано-Франківській громаді розгортають 100 пунктів обігріву. Де можна зігрітися
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

В Івано-Франківській громаді розгортають 100 пунктів обігріву. Їх облаштовують буржуйками, дровами, електро або дизель-генераторами. Про це на оперативній нараді 22 листопада повідомив заступник міського голови Руслан Гайда.

Наразі у закладах освіти, охорони здоров'я, комунальних підприємствах і житловому фонді, каже Руслан Гайда, є 53 пункти обігріву. Ще 23 — частково готові, там не вистачає або генераторів, або буржуйок.

"Ще потрібно облаштувати 15 приміщень. Бо ніхто не знає, коли настане блекаут. Вчора була нарада під головуванням заступника Офісу Президента України Кирила Тимошенка про ситуацію в енергосистемі. Якщо буде ще один ракетний обстріл по енергосистемі, то у нас може не бути світла від трьох до семи днів. Нам треба бути готовими", — розповідає Руслан Гайда.

Зі слів директорки департаменту освіти і науки міської ради Вікторії Дротянко, "якщо розгорнеться найгірший варіант, навчальні заклади Івано-Франківської громади готові прийняти людей, щоб надати найнеобхіднішу допомогу".

Заклади освіти, в яких вже облаштували чи облаштовують пункти обігріву:

  • ліцеї імені Івана Пулюя, Романа Шухевича, В'ячеслава Чорновола;
  • ліцеї № 1, № 3, № 10, № 12, № 13, № 15, № 16, № 18, № 19, № 20, № 21, № 22, № 23, № 24, № 25;
  • Крихівецький, Черніївський, Підпечерський, Микитинецький ліцеї та Підлузька гімназія;
  • Початкова школа імені Софії Русової;
  • дитячий садок № 17 "Ромашка";
  • Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму;
  • Вище професійне училище сервісного обслуговування техніки.

За необхідності цей список доповнять, сказала Вікторія Дротянко.

В пунктах обігріву при навчальних закладах є генератори, ліхтарі, технічна вода, медикаменти, буржуйки, дрова, спальні місця і радіо. Такі пункти запустять в роботу, якщо світла не буде понад добу.

Облаштували пункти обігріву і на базі закладів охорони здоров'я в Івано-Франківську. Зокрема, цілодобово працюватиме пункт у міській клінічній лікарні № 1, що на вулиці Матейка, 34. Також щобудня з 8:00 до 18:00 зігрітися людей прийматимуть у поліклініках № 1, № 2, № 3, № 4, № 5, у суботу — з 9:00 до 14:00.

В цих пунктах обігріву можна випити воду, каву або чай, з'їсти печиво чи вафлі. Також там є медикаменти, пледи і термоковдри.

Цілодобовий пункт обігріву працюватиме також у Будинку нічного перебування. Зі слів директора закладу Івана Боберського, з 28 жовтня 2022 року туди вже звернулися 22 людини.

У пункті обігріву при Будинку нічного перебування надають допомогу, якщо стало зле або під час обмороження. Потім скеровують у медзаклад. У пункті є харчі, також він оснащений буржуйками та електрообігрівачами. На випадок відключення світла є генератори й дрова.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок