Російські військові обстрілюють житлові квартали і цивільну інфраструктуру Херсона

Російські військові обстрілюють житлові квартали і цивільну інфраструктуру Херсона

Російські військові обстрілюють житлові квартали і цивільну інфраструктуру Херсона
. Херсон. Обстріляні військовими РФ житлові будинки, 21 листопада 2022р. Фото: Суспільне Херсон

Російські військові обстрілюють ствольною артилерією житлові квартали і цивільну інфраструктуру Херсона і його передмістя.

За словами начальниця Херсонської міської військової адміністрації Галини Лугової, сьогодні, 21 листопада, на Степанівку було чотири прильоти російської артилерії у радіусі 200 метрів. Постраждалих немає.

"Біля села Молодіжне, це старостинський округ, який входить в нашу Херсонську територіальну громаду, 10 прильотів ствольної артилерії у радіусі 100 метрів. Теж постраждалих немає", — каже Лугова.

Вранці 21 листопада, у мікрорайоні Острів снаряд влучив у станцію технічного обслуговування.

Від прильотів пошкоджено дорогу та тролейбусні лінії. Ввечері у цьому ж мікрорайоні було влучання в продуктовий магазин, розказує продавчиня Анастасія. Є руйнування у будівлі магазину та сусідніх багатоквартирних будинках: від уламків повибивало скло у вікнах.

"Перший прильот був по нашому магазину. Дах повністю пошкоджений, полиці всі звалені. Чекаємо саперів, щоб вони щось зробили. Треба розмінувати. Зараз не можемо зайти до магазину. Вранці прийшла на роботу і все це побачила", — говорить продавчиня.

Влучання було і в центрі міста: снаряд потрапив у приватний гараж, розташований між двома житловими будинками. За словами першого заступника голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського, ситуація в місті залишається складною.

"Росіяни продовжують обстрілювати деокуповані території Херсонщини, в тому числі місто Херсон. На жаль, в самому Херсоні наші люди чують вибухи дуже часто. На жаль, є поранені, є і загиблі. Медична допомога надається моментально. Фактично поновлена медична інфраструктура. Люди відразу отримують швидку допомогу", — розповів Соболевський.

19 листопада близько 11-Ї "прилетіло" на набережну поблизу обласної бібліотеки ім. Олесі Гончара. Вибуховою хвилею повибивало вікна, розказує заступниця директорки з бібліотечної роботи Галина Шендерук.

"Перші вікна полетіли, коли підірвали телевежу. Тоді вилетіли чотири вікна. А інше оце все в суботу це сталося. Потрапило біля флагштока. Є невеличка вирва. Всі вікна полетіли", — говорить Галина Шендерук.

18 листопада військові РФ також обстріляли один із житлових кварталів на Східному. Юлія Проценко, коли пролунав перший вибух була у квартирі на 9 поверсі. Жінка розказує, що швидко почала спускатися до підвалу і одночасно стукати у двері квартир, де живуть люди. У квартирі жінки вибито скло в одному вікні. Після цього жінка дві ночі провела у підвалі.

"Вийшли люди і почали спускатися з усіх під'їздів в підвали. Потім був другий вибух і третій. Близько біля будинку, не знаю де, бо було вже темно", — каже херсонка.

Віра Подоляка з 6 поверху. Розказує, вигоріло 5 квартир. На 9 поверсі нікого не було, а на 6 — під час пожежі була людина. Постраждалих не було. Приїжджала швидка, але ніхто не захотів їхати.

Вибухова хвиля пошкодила будинки навпроти. Без вікон тепер будинок херсонця Анатолія.

Людям, квартири яких пошкоджені, говорить начальниця міської військової адміністрації Галина Лугова, надається допомога з будівельними матеріалами. Тим, хто потребує, евакуюють.

Адміністрація міста просить людей не поспішати повертатися додому. Для тих, хто захоче виїхати, організована добровільна евакуація, сказав Юрій Соболевський.

Що відомо

  • Після обстрілів російськими військами Херсона до обласної лікарні доставили чотирьох людей, які отримали травми.
  • 21 листопада російські військові знову обстріляли Херсон. У Дніпровському районі влучили у квартиру, є постраждалі.

Читайте також

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок