Ужгородські медики, які захворіли на СOVID-19, отримають по п'ять тисяч гривень

Ужгородські медики, які захворіли на СOVID-19, отримають по п'ять тисяч гривень

Ужгородські медики, які захворіли на СOVID-19, отримають по п'ять тисяч гривень
. Оригінальне

По п'ять тисяч гривень компенсації мають отримати медики ужгородських комунальних закладів, котрі інфікувалися COVID-19 на роботі. За таке рішення проголосували місцеві депутати.

Сьогодні на позачерговій сесії депутати міськради голосували за зміни до програми додаткових гарантій соцзахисту громадян на 2020-2022 роки. Рішення прийняли у зв’язку зі збільшенням кількості ужгородських медиків, у котрих підтвердили діагноз СOVID-19.

Станом на сьогодні в Ужгородській міській поліклініці, за словами директорки закладу Мирослави Брецко, двоє хворих працівників із СOVID-19. Вони перебувають на амбулаторному лікуванні, стан їх легкий.

Медичний директор Ужгородської міської лікарні Володимир Шпонтак каже, що в лікарні захворіли на коронавірус 9 медиків, троє з яких — лікарі. Один із них, яких лікувався стаціонарно, уже видужав. «Четверо – середнього персоналу (одна лікувалася стаціонарно, вже видужала) і двоє – молодшого персоналу», — каже Володимир Шпонтак.

На коронавірусну інфекцію хворіють також медики Ужгородського пологового будинку та амбулаторій.

За словами Олега Онопка, директора Ужгородського пологового будинку, в закладі на сьогодні захворіли 11 медиків, але жоден з них не контактував з пацієнтами, хворими на СOVID-19, які були у пологовому будинку.

«За останній місяць у нас були 2 вагітні, хворі на СOVID-19. Вони вже виписані. Зараз не перебуває жодної пацієнтки», — каже лікар

Директорка центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Козак каже, що серед її працівників захворіло 7 чоловік. Усі вони, крім двох, які госпіталізовані з пневмонією, знаходяться на амбулаторному лікуванні.

Загалом на СOVID-19 захворіли 58 медиків з Ужгорода. Всі вони мають отримати матеріальну допомогу з міського бюджету.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв прокоментував це рішення:

«Хтось вже вилікувався, хтось перебуває ще вдома на обсервації. Але вони всі отримають матеріальну допомогу у розмірі 5000 гривень. Казначейство проведе всі розрахунки через бухгалтерію і, думаю, з наступного тижня буде виплачуватися».

Юрій Яцина, директор закарпатської обласної лікарні ім. А.Новака сказав, що окрім рішення депутатів вирішили застрахувати своїх лікарів:

«Ми рішили за рахунок коштів лікарні і застрахували їх згідно з нормативними документами. 400 працівників було застраховано. Страховий договір дає такі умови, що у випадку захворювання вони виплачують 5000 гривень на лікування. І 15 000 у летальному випадку».

За словами Богдана Андріїва, на допомогу працівникам ужгородських медзакладів, які захворіли на СOVID-19, спрямували 300 000 гривень.

На початок