Ізольовані від сім'ї та колег: як працюють атомники Хмельницької АЕС

Ізольовані від сім'ї та колег: як працюють атомники Хмельницької АЕС

Ізольовані від сім'ї та колег: як працюють атомники Хмельницької АЕС
.

Серед 34 хворих на COVID-19 у Нетішині п'ятеро – працівники робочого складу Хмельницької атомної електростанції. Аби уникнути критичної ситуації 30 відсотків персоналу вивели на віддалений режим роботи. Це 32 особи персоналу, що працюють з реактором, вони ізольовані від інших працівників і своїх сімей - проживають в закритому готелі.

Про це Суспільному розповів заступник генерального директора з персоналу Хмельницької АЕС Богдан Шмигельський.

"Критичний персонал – це персонал, який управляє реактором, турбіною, начальники змін блоку станції. Перед зміною вони проходять медичний огляд. Окремий транспорт виділений для них привозить їх на станцію, тут через окрему прохідну вони проходять до місця роботи. Всі їх контакти мінімізовані, як з іншими посадовими особами, так і взагалі працівниками ХАЕС. Обмежено спілкування не тільки дорогою, але й на робочих місцях", - каже Богдан Шмигельський.

Критичний персонал перебуватиме в ізоляції до 15 травня. Потім - ротація, додає Богдан Шмигельський. На випадок критичної ситуації застосують так званий план «Б».

"В нас є план заходів розроблений для ізоляції персоналу на території станції, тобто визначено перелік посад з прізвищами, заходів по їх розміщенню, харчуванню, всі гігієнічні потреби. Він в нас готовий, лежить на випадок аварійної ситуації".

Нагадаю, 25 квітня у Нетішині зафіксували перші два випадки захворювання на COVID-19, серед яких була працівниця атомної електростанції. Пацієнти поступили до лікарні з пневмонією. На сьогодні 185 аналізів відібрано, на понад 75 відсотків відомі результати. З трьох хворих працівників Хмельницької АЕС, двоє перебувають в Хмельницькій інфекційній лікарні, одна людина лікується амбулаторно. Наразі всі ймовірні контакти хворих відстежуються. У них відбирають зразки для ПЛР-дослідження.

На початок