"Манчестер Юнайтед" планує розірвати контракт з Кріштіану Роналду та готує судовий позов до португальця

"Манчестер Юнайтед" планує розірвати контракт з Кріштіану Роналду та готує судовий позов до португальця

ЗМІ
"Манчестер Юнайтед" планує розірвати контракт з Кріштіану Роналду та готує судовий позов до португальця
. AP

Усе через скандальне інтерв'ю футболіста з критикою на адресу клубу.

Англійський футбольний клуб "Манчестер Юнайтед" збирається достроково розірвати контракт з нападником Кріштіану Роналду. Про це повідомляють джерела ESPN.

У своєму другому сезоні після повернення до Манчестера португалець втратив місце в основному складі. Ще перед початком кампанії той намагався покинути "Юнайтед" через невихід команди до Ліги чемпіонів, проте не зміг влаштуватися в інший клуб.

Від початку сезону Роналду забив тільки тричі в 16 матчах у всіх турнірах. У чемпіонаті англійської Прем'єр-ліги Кріштіану з'являвся в стартовому складі МЮ на чотири матчі.

На тлі невдалого сезону португалець цього місяця дав гучне інтерв'ю. У розмові з британським журналістом Пірсом Морґаном він заявив, що "не поважає" головного манкуніанців Еріка тен Гаґа та почувається в Манчестері "зрадженим", а також не бачить прогресу "Червоних дияволів" з 2013 року, коли клуб залишив багаторічний головний тренер Алекс Ферґюсон.

Читайте також: "Почуваюся зрадженим". Роналду різко розкритикував "Манчестер Юнайтед" та зізнався в "неповазі" до свого тренера

Як реагують на заяви Роналду в клубі

У п'ятницю, 18 листопада, на сайті "Манчестер Юнайтед" вийшла коротка заява щодо слів Роналду. У ній йдеться, що клуб "приймає належні кроки у відповідь на інтерв'ю Кріштіану Роналду".

Попри відсутність конкретики в заяві клубу, співрозмовники ESPN переконані, що на "Олд Траффорд" вже визначилися з майбутнім Роналду в Манчестері. Керівництво "Юнайтед" вирішило достроково припинити співпрацю з п'ятиразовим володарем "Золотого м'яча".

Під час зустрічі цього тижня Ерік тен Гаґ доповів клубному керівництву, що не хоче бачити Роналду в команді після його повернення з чемпіонату світу в Катарі, де форвард представлятиме Португалію.

Юристи МЮ також досліджують можливість судового позову до Роналду через можливе порушення умов контракту. Чинна угода футболіста з "Червоними дияволами" діє до червня 2023 року.

Що відомо

  • Кріштіану Роналду повернувся до "Манчестер Юнайтед" улітку 2021 року. За його перехід з італійського "Ювентуса" клуб заплатив 17 мільйонів євроЗа даними порталу Transfermarkt..
  • Португалець виступав за МЮ у 2003-2009 роках, коли виграв з командою Алекса Ферґюсона три чемпіонські титули АПЛ та Кубок чемпіонів УЄФА в сезоні 2007/08.
  • Через невихід "Юнайтед" до Ліги чемпіонів за підсумками минулого сезону Роналду вперше в кар'єрі зіграв у Лізі Європи. У шести турах поточного розіграшу турніру він відзначився 2 голами та 2 результативними передачами.
  • Наразі Роналду готується до свого п'ятого чемпіонату світу в кар'єрі. У груповому раунді ЧС-2022 португальці зіграють зі збірними Гани, Уругваю та Південної Кореї.
  • Раніше 37-річний Кріштіану повідомив, що планує виступати на найвищому рівні ще декілька років.
Читайте також: "Хочу грати ще два-три роки максимум". Кріштіану Роналду розповів, коли хоче закінчити кар'єру

На початок