"Рідний дім" Атрошенка: що відомо про партію, з якою міський голова Чернігова піде на вибори

"Рідний дім" Атрошенка: що відомо про партію, з якою міський голова Чернігова піде на вибори

"Рідний дім" Атрошенка: що відомо про партію, з якою міський голова Чернігова піде на вибори
.

Політична партія «Рідний дім» була створена 4 роки тому, і мала назву «Капіталістична партія України». Зареєстрували її у Києві у 2015 році. Про це свідчать дані аналітичної системи Youcontrol. У вересні того ж року назву партії «Капіталістична партія України» була змінена на «Рідний дім». Нагадаємо, про її створення оголосив міський голова Чернігова Владислав Атрошенко напередодні під час щорічного звіту у міському палаці культури. Хто нині очолює партію «Рідний дім», розкаже Дар’я Янушкевич.

Це вулиця Реміснича, 18 у Чернігові. З даними єдиного державного реєстру тут зареєстрована політична партія «Рідний дім». Тут про таку партію не чули.

«Підкажіть політична партія «Рідний дім» тут ? Ні в нас такої немає. Реміснича, 18 ? Так».

За цією адресою зареєстрована компанія «Сідко Україна». Її Кінцеві бенефеціарні власники депутат облради Валерій Куліч і міський голова Чернігова Владислав Атрошенко. Про створення нової партії міський голова повідомив вчора, під час свого щорічного звіту у міському палаці культури.

«Для нашого міста немає іншого шляху і для мене немає іншого шляху як оголосити про створення партії «Рідний дім». Чернігів – наш рідний дім. Це початок. А дасть Бог наступний крок буде Україна. Вступлять зрозумілі особистості, зі зрозумілим життєвим шляхом, зі зрозумілою біографією, зі зрозумілими досягненнями на рівні міста, рівня Чернігівської області».

Згідно з даними Youcontrol очолила партію «Рідний дім» директорка міського палацу культури Ірина Должикова. Отримати її коментар нам не вдалося. За даними єдиного державного реєстру членкиня політради партії - нинішній секретар міськради Наталія Хольченкова. До міськради у 2015 році обиралася за списками партії «Наш край». За її словами, запросив її Владислав Атрошенко.

«Робота над створенням партії розпочалася як мені відомо влітку. Наразі тривали роботи з оформлення документів, юридичне оформлення ті інші підготовчі процеси. Наскільки мені відомо, певний етап оформлення вже завершений і міський голова оголосив про початок роботи».

Членкиня політради партії «Рідний дім» і директорка 31-ї гімназії Вікторія Овчаренко – теж обиралася до міськради від «Нашого краю». Влітку вона та Хольченкова перейшли до міжфракційної групи «За Чернігів». Сама ж Вікторія Овчаренко про те, хто голова її нинішньої партії дізналася від нас.

«Должикова. Вона голова? А я навіть не знаю ще цього. Розумієте? Нас разом ще всіх не збирали. Так сталося, що Владислав Анатолійович проводив зустріч, але я хворіла. Тому я не могла спілкуватися і могла дещо пропустити».

І попросила час підготуватися до інтерв’ю.

«Мені потрібно підготуватися. Я ось так раптово не вмію».

За 2 години після першої розмови розповіла: до партії «Рідний дім» вступила за запрошенням Владислава Атрошенка.

«Я подумала що дуже цікаво займатися цією роботою, тому що сама назва нашої партії «Рідний дім» вона надихає і обумовлює розвиток нашого міста. Чернігів дійсно наш спільний рідний дім. Буде обов’язково презентація партії і поки що іде розробка стратегії».

Скільки людей нині в партії «Рідний дім», не відомо. Отримати коментар Владислава Атрошенка з цього приводу нам не вдалося.

«Попереду 2020 рік. Рік місцевих виборів і зокрема в Чернігові будуть проходити вибори до міської ради. І так міський голова заздалегідь планує і готується до виборчого процесу. Зокрема на даний момент виборчий кодекс говорить про те, що у великих містах таких як Чернігів необхідно висуватися кандидатом від партії. Відповідно для того аби звести свою команду необхідно шукати собі застосування в якійсь із партій. Зокрема, ми знаємо що міський голова є не бідною людиною, тому почав використовувати свій власний проект, а не шукати, до кого можна долучитися», - коментує голова чернігівського осередку Комітету виборців України Володимир Андрійченко.

4 роки тому партія була створена у Києві під назвою «Капіталістична партія України». Того ж року вона змінила назву на «Рідний дім» і змінила місцезнаходження на місто Коростень Житомирської області.

«Створити нову партію дуже складно, це тривала робота і кропітка по часу. Тому традиційно люди заздалегідь реєструють партії і тоді пропонують за кошти передати, або перейменувати цю партію. Так набагато простіше працювати і багато хто з політиків на це погоджується».

На початок