Черкасці заборгували водоканалу 90 мільйонів гривень. На що це впливає

Черкасці заборгували водоканалу 90 мільйонів гривень. На що це впливає

Черкасці заборгували водоканалу 90 мільйонів гривень. На що це впливає
. Суспільне Черкаси

90 мільйонів гривень заборгували споживачі "Черкасиводоканалу". Серед боржників і містяни, і підприємці, розповів директор установи Іван Сухарьков.

Більша частина суми накопичилася за останні три місяці. Утім для стабільної роботи критичної інфраструктури потрібні вчасні платежі.

Черкащанка пані Світлана миє посуд під маленькою цівочкою, бо саме на кухні найбільше витрачає води. Чимало споживає і пральна машинка.

"Пральна машинка у мене неекономна, бо їй уже 15 років. Через це я стараюся на 30, 40 градусів прати, бо так економніше. І рідко перу, десь два рази на тиждень, не більше, щоб якась економія була".

Містяни заборгували водоканалу 90 млн гривень
Пані Світлана. Суспільне Черкаси

Заощаджує постійно, тож у платіжках щомісяця від 100 до 150 гривень за послуги водопостачання й водовідведення:

"Боргів у мене немає. Я стараюся платити одразу, коли приходять квитанції".

На відміну від пенсіонерки, чимало містян заборгували перед водоканалом, розповів директор Іван Сухарьков. Нині ця сума – 90 мільйонів гривень. З них — 68 мільйонів завинило населення, фізичні особи-підприємці – 19 мільйонів, бюджетні установи – три мільйони.

"На підприємство кожен місяць видаємо рахунки, це приблизно 38 мільйонів гривень. А є заборгованість, яка триває декілька місяців. Я ще раз звертаюся до жителів міста, до підприємців, сплатіть ці кошти", — прокоментував Іван Сухарьков.

Черкащани заборгували водоканалу 90 млн гривень. На що це впливає
Суспільне Черкаси

Отримані гроші могли б спрямувати на ремонт тепломереж, зазначив Іван Сухарьков. Роботи нині тривають по всьому місту:

"У нас діють відключення електропостачання, а це робота помпових станцій, і мережі дуже слабкі, ми постійно їх замінюємо. Однак все одно пориви постійно трапляються. Тому для цього потрібні обігові кошти. Наразі будь-яка копійка, яка надходить на рахунки водоканалу, критична, бо за ці кошти купуються реагенти".

Також, зі слів Івана Сухарькова, водоканал пропонує укласти договір реструктуризації боргу, якщо ви не можете сплатити всю суму відразу. Інформація є на сайті підприємства.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок