У центрі Стамбула стався вибух. У ЗМІ повідомляють про теракт або несправність авто

У центрі Стамбула стався вибух. У ЗМІ повідомляють про теракт або несправність авто

У центрі Стамбула стався вибух. У ЗМІ повідомляють про теракт або несправність авто
. Вибух у центрі Стамбула 15 листопада, фото: скріншот відео EsNoticia, Twitter

Ввечері 15 листопада у столиці Туреччини Стамбулі стався вибух у районі Фатіх. Попередньо вибухнула автівка, а полум'я перекинулось на сусідні машини. Офіційна влада інцидент наразі не коментує.

"Коли водій автомобіля, який їхав вулицею Кокамустафапаша, помітив дим, що піднімається з його транспортного засобу, він зупинився на узбіччі дороги і попросив допомоги у людей. Полум'я, яке повністю охопило автомобіль, поширилося на 4 транспортні засоби, а також пошкодило будівлю поблизу місця події та банкомат", — пише HaberTurk.

Згодом турецька агенція DHA повідомила, що пожежу повністю загасили. Про причину вибуху не йшлося.

Керівник турецького бюро MiddleEastEye Реджеп Сойлу у Twitter повідомив, що вибух ймовірно спричинила механічна несправність. Інформації про жертв, за його словами, наразі немає. Згодом він додав, що немає інформації й про те, що інцидент спричинив вибух бомби.

Водночас низка ЗМІ повідомили, що попередні свідчення вказують саме на вибух бомби, що була закладена в авто.

Що відомо

  • У центрі Стамбула 13 листопада на пішохідній туристичній вулиці Істікляль стався вибух, через інцидент загинули щонайменше шестеро людей, щонайменше 81 людина дістала поранення. Телевізійні новини показали зображення людини, імовірно, жінки, яка залишала пакунок під квітковою клумбою на історичному проспекті, популярному серед туристів.
  • Уряд Туреччини звинуватив курдських бойовиків у вибуху, який забрав життя шістьох людей на головній торговій вулиці Стамбула. Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу повідомив, що поліція затримала 22 підозрюваних, включно з людиною, яка, імовірно, заклала бомбу.
  • Міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу згодом заявив, що наказ про атаку на проспекті Істікляль віддали в Кобані, місті на півночі Сирії, де турецькі війська останніми роками проводили операції проти ополчення сирійських курдів.

Читайте також

Українців немає серед постраждалих від вибуху в Стамбулі — МЗС

Вибух у Стамбулі: Туреччина "відкидає" співчуття США у зв’язку з терактом — міністр

Байден і Ердоган обговорили теракт у Стамбулі та зернову ініціативу

На початок