На Чернігівщині обмежили споживання електроенергії майже на 75%

На Чернігівщині обмежили споживання електроенергії майже на 75%

На Чернігівщині обмежили споживання електроенергії майже на 75%
. ФОТО: АР (ілюстративне)

Після 16:00 15 листопада на Чернігівщині ввели одразу три графіки відключень електроенергії: планові, аварійні та усі три черги спеціального графіку аварійних відключень (СГАВ). Про це Суспільному повідомили у пресслужбі АТ "Чернігівобленерго".

Як ідеться в повідомленні, СГАВ застосовується лише за умови недостатньої ефективності уже введених графіків аварійних відключень та у разі необхідності запобігання системним аваріям – у критичних ситуаціях.

Згідно з повідомленням, у пікові години Чернігівщина споживає 285 МВт. Станом на 18:00 15 листопада електропостачання в області обмежене на близько 220 МВт. Тож, нині Чернігівщина споживає близько чверті обсягу електроенергії від того, що зазвичай.

"Наголосимо: СГАВ, як й інші графіки відключень електроенергії, вводяться лише за командою диспетчерського центру центрального регіону НЕК «Укренерго». Ця команда має бути виконана протягом трьох хвилин із моменту її отримання без попередження споживачів та місцевих органів виконавчої влади. Скасовується вона також лише за вказівкою НЕК", – йдеться в повідомленні.

Причина такого обмеження споживання електроенергії – ураження російськими ракетами та дронами об’єктів енергетичної інфраструктури.

Енергетики роблять усе можливе, щоб відновити електропостачання в найкоротші терміни, йдеться в повідомленні.

Читайте також

Відключення електроенергії на території Чернігівської області: що відомо

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок