Атрошенко прокоментував виїзд дружини за кордон на Toyota Camry, який призвів до судового позову НАЗК

Атрошенко прокоментував виїзд дружини за кордон на Toyota Camry, який призвів до судового позову НАЗК

Атрошенко прокоментував виїзд дружини за кордон на Toyota Camry, який призвів до судового позову НАЗК
. ФОТО: Суспільне Чернігів

НАЗК 15 вересня вручила міському голові Владиславу Атрошенку адмінпротокол. З нього вбачається, що 2 липня 2022 року під час робочої поїздки до швейцарського Лугано, Владислав Атрошенко дав вказівку своєму водієві перевезти машину Tesla Model X, яка належить його дружині, за кордон. Такі дії міського голови, йдеться в ухвалі, становили приватний інтерес, про який Владислав Атрошенко мав би повідомити НАЗК.

Приватний інтерес такої поїздки НАЗК вбачає в тому, що 5 березня дружина Атрошенка виїхала з України через пункт пропуску Шегині, за інформацією Держприкордонслужби була за кермом Toyota Camry, що перебувала на праві використання Чернігівської міськради. Справу зараз розглядає Яворівський районний суд Львівської області. Наступне засідання заплановане на 16 листопада, на попередні не з’являвся представник Владислава Атрошенка.

Під час пресконференції у міській раді, яка відбулась 15 листопада, Владислав Атрошенко сказав, що вважає цей судовий розгляд політичним замовленням, а також розповів, за яких умов виїжджала його дружина з країни й чому прийняв би таке ж рішення знову, якби ситуація повторилася.

Взагалі, тема сім’ї, і хто на якій машині виїхав за кордон 24 лютого – я вважаю, що це зайве свідчення мого політичного переслідування”.

Зі слів Атрошенка, якби ситуація повторилася, то він вчинив би так само. У дружини була власна Tesla, потрібно було вивезти з міста двох дітей. Електрокар в умовах заторів міг би стати проблемою, вважає мер. Вона виїхала з Чернігова на автомобілі Toyota Camry, який за даними НАЗК, перебував на праві використання Чернігівської міськради.

“Якби зайшли росіяни в місто, це була б точка тиску на мене дуже серйозна. Це більш серйозні ризики. Якби я б не був міським головою, це питання навіть так би не стояло (щодо виїзду)”.

Як дружина виїжджала за кордон

Зі слів Владислава Атрошенка, його дружина не планувала виїзд за кордон. Спочатку виїхала до Києва.

“Коли вона доїхала до Києва – не було часу вирішувати: жодної керованості не було на той період. Я лишався один. У мене не було часу. Мене цікавила територіальна оборона і крапка на тому. Відповідно, була команда дружині “Їдь далі, до Львова”. Тому що в Києві там, де вона знаходилась, від Київського водосховища, може, пару кілометрів”.

Виїхала з України дружина чернігівського міського голови 5 березня в пункті пропуску “Шегині” також на автомобілі Toyota Camry.

“Вартість проблеми загальна (автомобіля) – 45 тисяч доларів на вагу з ціною життя моєї сім’ї – я готовий ці 45 тисяч доларів покласти в бюджет і забути взагалі за цю проблему”.

Суть позову

Згідно з адмінпротоколом НАЗК, приватний інтерес Владислава Атрошенка вбачають в тому, що пізніше, 2 липня 2022 року під час робочої поїздки до швейцарського Лугано (чернігівському міському голові тоді не дозволили перетнути кордон – ред.) Атрошенко дав вказівку своєму водієві перевезти через кордон Tesla Model X, яка належить його дружині. Про такі дії він мав повідомити НАЗК, а цього не зробив.

Зі слів Владислава Атрошенка, Toyota Camry, на якій його дружина виїхала за кордон “службова, але не дуже”, перебуває у власності приватної компанії. Це лізингове авто, на яку міська рада ще не набула права власності.

“Тому судовий позов не по тому, що машина, Toyota Camry, виїхала з моєю дружиною. А по тому, що мій водій виїхав на автомобілі сім’ї (фактично – на автомобілі дружини) за кордон (Tesla, – ред.). Я вважаю, що подібні речі можна досліджувати. Але, я думаю, що після гуманітарних автомобілів, вкрадених в армії, після розслідування зловживань з гуманітаркою”.

Атрошенко додав, що не давав водієві наказ перетинати кордон на Tesla Model X, навпаки, це було прохання водія.

На запитання, чому його представник не з’являється на судові засідання, Чернігівський міський голова послався на юридичні процеси.

“Є юридичні, процедурні речі, якими користується і позивач, і відповідач. І це нормальний абсолютно процес. Я завтра планую бути на дистанційному суді”.

Читайте також

Tesla дружини Атрошенка, яку перевіз через кордон його водій: суть протоколу НАЗК міському голові Чернігова

На початок