90 випадків за добу. У Дніпропетровській ОДА заявляють про передчасне послаблення карантину

90 випадків за добу. У Дніпропетровській ОДА заявляють про передчасне послаблення карантину

90 випадків за добу. У Дніпропетровській ОДА заявляють про передчасне послаблення карантину
.

Послаблення карантинних заходів на Дніпропетровщині – передчасне. Про це заявив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Валерій Сердюк, коментуючи дані про виявлення 90 нових випадків інфекції в області за добу.

За його словами, переважна більшість нових хворих – це контактні особи та медики.

«Ті послаблення, про які ми зараз говоримо, які є у пресі, які можемо бачити, – передчасні. Коли ми говорили та очікували ту стадію, коли в нас розпочнеться, скажімо, повальне розповсюдження коронавірусу, – я хочу попередити всіх, що ми зараз входимо в цю ситуацію. Тому ті карантинні заходи, яких ми вживали до цього, це була, давайте назвемо, як генеральна репетиція до того, як потрібно буде себе зараз поводити», – сказав посадовець.

Зокрема, на його думку, рішення дозволити планові операції у лікарнях області передчасне. Лабораторії не зможуть тестувати одразу всіх пацієнтів, вважає він.

«Принаймні ті заклади, які планують робити планові операції, ми будемо достатньо жорстко контролювати, з точки зору госпіталізації пацієнтів. Щоб у них у всіх були ПЛР-тести. Ми розуміємо, що така кількість пацієнтів, які матимуть ПЛР-тести, і можливості наших лабораторій для дослідження ПЛР-тестів у такій кількості на сьогодні нереальні», – додав Валерій Сердюк

6 травня обласна комісія з протидії коронавірусній інфекції поведе засідання, де, зокрема, вирішуватимуть питання про подовження та посилення карантинних заходів в області.

Відомо:

  • За добу 5 травня в Дніпропетровській області виявили 90 хворих на коронавірус. Це найбільший добовий показник в регіоні за час пандемії. Для порівняння: за добу 4 травня в області було 18 нових випадків інфекції.
  • Станом на 6 травня в Україні на COVID-19 захворіли понад 13,1 тис людей. Серед них 568 – із Дніпропетровщини.
  • 72 жителі Дніпропетровщини вже одужали від COVID-19, 4 померли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дніпрі з 12 травня запустять частину громадського транспорту: що треба для проїзду

На початок