Українські військові звільнили 12 населених пунктів Луганщини — Гайдай

Українські військові звільнили 12 населених пунктів Луганщини — Гайдай

Українські військові звільнили 12 населених пунктів Луганщини — Гайдай
. У 2020 році у День державного прапора ну Луганщині на горі Пристін за 30 км від кордону з РФ розгорнули 20-метровий прапор України. Фото: Новопсковська селищна рада

Українські військові звільнили вже 12 населених пунктів Луганщини. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Якщо подивитись на карту, то офіційно вже звільнено 12 населених пунктів. Хтось каже: "лише 12", а ми Кажемо: "цілих 12"! Бо якийсь час була окупована майже вся область. Для нас кожен населений пункт — це не статистика, а величезна мотивація!" — зазначив Гайдай.

На Луганщині тривають важкі бої. Російські війська продовжують обстрілювати деокуповані села.

Як повідомляв раніше в ефірі Суспільного Сергій Гайдай, станом на 12 листопада українські військові звільнили 11 населених пунктів Луганщини.

За його інформацією, російські окупанти продовжують стягувати на цей напрямок техніку та війська, мінують території, а у прифронтових селах виселяють людей з власних домівок.

"Що стосується окупованих населених пунктів, які знаходяться по лінії фронту, там місцевих жителів виганяють з будинків, туди заселяють бойовиків. Це скоріше за все робиться для того, щоб ніхто з місцевих не міг надати координати казарм чи розташування складів, там, де техніка стоїть. Є такі варіанти, коли з маленьких сіл повністю всіх людей виганяють", — додав Гайдай.

Що відомо

  • Українські військові звільнили село Макіївку у Сватівському районі Луганської області
  • Протягом 13 листопада армія РФ завдала вісім авіаударів по позиціях українських військових на Донеччині та Луганщині. На окремих ділянках фронту у Донецькій області відбулось понад 100 бойових зіткнень
  • На Луганщині українські військові звільнили 11 населених пунктів — Гайдай
  • Так звана лінія Вагнера ретельно вивчається українськими військовими та розглядаються шляхи її подолання.
  • 9 жовтня голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив назви звільнених від росіян семи населених пунктів Луганщини, а саме Новолюбівки, Невського, Греківки, Новоєгорівки, Надії, Андріївки та Стельмахівки

Читайте також

Жителі окупованого Сватового готуються до звільнення

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок