У США два літаки зіткнулися і впали на землю під час авіашоу в Далласі

У США два літаки зіткнулися і впали на землю під час авіашоу в Далласі

У США два літаки зіткнулися і впали на землю під час авіашоу в Далласі
. Уламки двох літаків, які розбилися 12 листопада 2022 р.під час авіашоу в аеропорту Далласа. Фото: AP

У США два літаки зіткнулися і впали на землю під час авіашоу в Далласі. Продюсер АВС News у своєму Твіттері написав, що може бути щонайменше 6 загиблих, передає The Guardian.

Аварія сталася під час головного в Америці авіашоу "Крила ВПС над Далласом", присвяченому авіації часів Другої світової війни. Зіткнулися два історичні військові літаки, повідомили федеральні чиновники.

“Боїнг B-17 Flying Fortress і Bell P-63 Kingcobra зіткнулися і розбилися близько 13:20”, — йдеться в заяві Федерального авіаційного управління (FAA).

Представники влади не уточнили, скільки людей було на борту літака і чи постраждав хтось на землі. Тим не менше, продюсер ABC News, посилаючись на повідомлення свого колеги, повідомив у Twitter, що принаймні шестеро людей — усі члени екіпажу — могли загинути внаслідок катастрофи.

“Я просто стояв там. Я був у повному шоці. Всі навколо задихалися. Всі аж розплакалися. Всі були в шоці”, — розповів журналістам Ентоні Монтойя, який відвідав авіашоу разом із другом і бачив зіткнення літаків.

B-17, величезний чотиримоторний бомбардувальник, був наріжним каменем військово-повітряних сил США під час Другої світової війни. “Кінгкобра”, американський винищувач, використовувався в основному радянськими військами під час війни. За даними Boeing, більшість B-17 були списані на металобрухт наприкінці Другої світової війни, і лише декілька з них залишилися сьогодні, переважно в музеях та на авіашоу.

Кілька відео, опублікованих у Twitter, показали, як винищувач начебто влетів у бомбардувальник і вони швидко впали на землю, спричинивши спалах вогню і диму.

Мер Далласа Ерік Джонсон заявив, що Національна рада з безпеки на транспорті взяла під контроль місце аварії, працюють місцева поліція та пожежники.

Розпочалося розслідування причин аварії. Попередні звіти можуть бути опубліковані в найближчі кілька днів, але остаточні результати можуть бути оприлюднені лише через рік, пише видання.

Згідно з веб-сайтом, що рекламує подію, Wings Over Dallas називає себе “головним авіашоу Америки під час Другої світової війни”. Шоу було заплановане на 11-13 листопада, у вихідні до Дня ветеранів. Гості мали побачити понад 40 літаків часів Другої світової війни.

Читайте також

Українська влада повертається на Херсонщину, Росія домовляється з Іраном про балістичні ракети. 263 день війни. Онлайн

До Рокфеллер-центру у Нью-Йорку привезли ялинку

На початок