Херсонські депутати внесли зміни до міського бюджету на 2020 рік

Херсонські депутати внесли зміни до міського бюджету на 2020 рік

Херсонські депутати внесли зміни до міського бюджету на 2020 рік
. Суспільне Херсон

З другої спроби 36 депутатів Херсонської міської ради зібралися на позачергову сесію. У порядку денному - звіт про проведення заходів для запобігання поширення коронавірусу у місті та 12 питань.

Сесія розпочалася о 13.00, понад годину депутати не могли проголосувати за порядок денний, у якому було 12 питань, в результаті лишили 5, серед них - зміни до бюджету, соціальний захист, положення про міський центр соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді і програма сприяння об’єднаному міському військовому комісаріату.

Депутат Станіслав Трошин запропонував звільнити від плати за землю на період карантину підприємців, які працюють на ринках. За це питання голосували двічі, вдруге поіменно.

"Для того, щоб всі люди могли закупити товар, щоб могли годувати свої сім’ї, ми запропонували на два місяці карантину знизити їхній земельний податок, зробити пільгову ставку сто відсотків, тому що для міського бюджету це невеликі кошти. Я знаю, що у нас буде чергова сесія протягом тижня. Я знаю позицію міського голови, який підтримав нас. Я знаю, що ми зберемо необхідну кількість голосів і допоможемо всім працівникам ринків Херсона", - додав Станіслав Трошин.

Це питання не підтримали і міський голова сказав, що повернуться до нього на черговій сесії.

"Будемо повертатися до цього питання. Тому що є депутатська ініціатива, вона має бути обговорена і порахована, тому що не можна просто вийти на трибуну і сказати, давайте звільнимо і всі проголосували. Попередні розрахунки – втрати міського бюджету від корона вірусу – 300 млн гривень. Ми готові були сьогодні проголосувати, не вистачило буквально 2-3 голоси депутатів, щоб надати пільгу на земельний податок для ринків. Все ж таки два місяці вони не працювали. Що стосується ФОПів, ми почули інформацію, що це більше 19 млн гривень, це сума, яку ми не можемо витягнути сьогодні", - розповів Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко.

Аліна Олефір, Григорій Шматко.

Що відомо:

  • 30 квітня мала відбутися позачергова сесія міської ради. Із такою ініціативою виступили депутати фракції Батьківщина, щоб міський голова прозвітував про те, як витрачаються гроші на боротьбу з коронавірусом. Тоді у сесійній залі зареєструвалися 13 депутатів, тому сесія не відбулася.
На початок