Від початку повномасштабної агресії Росії проти України, з полону повернулись 1183 українці

Від початку повномасштабної агресії Росії проти України, з полону повернулись 1183 українці

Від початку повномасштабної агресії Росії проти України, з полону повернулись 1183 українці
. Скрін з відео керівника ОПУ Андрія Єрмака

Від початку повномасштабної агресії Росії проти України, додому повернулись вже 1183 українці.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив представник пресслужби ГУР Міноборони Андрій Юсов.

"Щойно завершився черговий обмін, і додому повернулось 45 українських захисників, а це означає що в цілому з початку повномасштабної російської агресії 1183 українці вже в результаті обмінів повернулись додому і триває робота над подальшими обмінами", — сказав Юсов.

Юсов додав, що Україна працюватиме над поверненням всіх своїх полонених, які наразі перебувають в руках росіян. За його словами, наразі активно формується обмінний фонд з російських військ, яких покинуло власне командування на тимчасово окупованих територіях. Юсов розповів, що Україна більше зацікавлена у поверненні своїх громадян, ніж Росія.

Що відомо

  • 11 листопада в рамках чергового обміну полоненими звільнені 45 українських захисників. Загалом від початку повномасштабної Російської Агресії з полону звільнили 1 183 українці.
  • У четвер, З листопада, відбувся черговий обмін полоненими з РФ. З російського полону звільнили 107 воїнів — 6 офіцерів, 101 рядового та сержанта. "Це наші хлопці зі ЗСУ, ВМС, ТрО, ДПСУ, НПУ, ДССТ, нацгвардійці, серед яких троє “азовців". 74 бійця захищали "Азовсталь". Деякі добровольцями летіли вертольотом у Маріуполь, щоб рятувати життя і воювати за місто”, — написав керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у Telegram.
  • Керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що за підсумками зустрічі з представниками українських і міжнародних правозахисних організацій в Україні створять інформаційний правозахисний штаб, який на регулярній основі оприлюднюватиме важливі для світової правозахисної спільноти та ЗМІ дані щодо порушення прав людини під час російської агресії.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

З російського полону повернули 45 воїнів ЗСУ

Військовополонені: надмірна увага шкодить процесу обміну — Маляр

В Україні створять інформаційний штаб для забезпечення прав українських полонених

На початок