Стародрук із волинського музею передали на реставрацію

Стародрук із волинського музею передали на реставрацію

Стародрук із волинського музею передали на реставрацію
Стародрук "Анфологіон" 1694 року, який передали на реставрацію. Володимирський історичний музей імені Омеляна Дверницького

Стародавнє видання "Анфологіон", яке зберігалося у Володимирському історичному музеї передали на реставрацію до Національного науково-дослідного реставраційного центру України, – розповіла Суспільному наукова співробітниця Олена Черенюк.

Як розповіла науковиця, виданню – понад 300 років. Книга була видана Братством храму пресвятої Богородиці в Ставропігії в 1694 році.

"Анфологіон" – один із найдавніших стародруків музею, він містить 678 аркушів, – каже Олена Черенюк.

Стародрук із волинського музею
Стародрук "Анфологіон" 1694 року із Володимирського історичного музею. Володимирський історичний музей імені Омеляна Дверницького

Книга була знайдена під час наукової експедиції у Локачинському районі: "Цей стародрук надійшов до нас у музей з 1984 року. Він досить масивний, 33 ілюстрації", – зазначила наукова співробітниця.

Реставрацію стародруку робитимуть за кошти держави, займатиметься книгою художник-реставратор Павло Кулаков. Реставрація триватиме орієнтовно шість років.

Це перший стародрук, який передали для реставрації київським майстрам. До цього ікони та інші твори сакрального мистецтва реставрували у Львівській філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України, більшість із них уже повернули до музею.

Читайте також

  • У музей на Волині повернули відреставровані релігійні предмети 18-19 століть
  • У волинському музеї реставратори зі Львова обстежили ікони 18-19 століть. Їх реставрують

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок