Україна створює перший у світі флот морських дронів

Україна створює перший у світі флот морських дронів

Україна створює перший у світі флот морських дронів
. Шість морських дронів. Фото: скріншот відео Міністерства цифрової трансформації України

Президент України Володимир Зеленський оголосив про формування спеціального морського флоту, що складатиметься зі 100 морських дронів. За один день планується зібрати кошти на 10 безпілотних надводних апаратів за допомогою платформи UNITED24.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

"Головна задача морських дронів — захистити акваторії українських морів та мирні міста від крилатих ракет, які російські війська запускають з кораблів", — сказано в повідомленні.

У Мінцифрі зазначають, що морські дрони вже показали вражаючий результат на фронті, зокрема атакували російський флот у Севастополі та вразили три російські кораблі.

"Це перша морська атака в історії, яка була здійснена виключно безпілотними засобами. Росія втратила беззаперечну перевагу на воді", — наголошують у міністерстві.

Вартість одного морського дрона становить 10 мільйонів гривень.

17 травня 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про підтримку ініціативи заснування національного бренду United 24. Мета — обʼєднання зусиль міжнародних партнерів щодо підтримки України в захисті незалежності, територіальної цілісності та суверенітету, а також у повоєнному відновленні.

Амбасадорами United 24 стали футболіст Андрій Шевченко, актор Лієв Шрайбер, директор Balenciaga Демна Гвасалія та члени американського рок-гурту Imagine Dragons.

На початок