З 25-ї лікарні Харкова, де виявили хворих на СOVID-19 медиків, переведуть пацієнтів

З 25-ї лікарні Харкова, де виявили хворих на СOVID-19 медиків, переведуть пацієнтів

З 25-ї лікарні Харкова, де виявили хворих на СOVID-19 медиків, переведуть пацієнтів
. Суспільне Харків

Пацієнтів 25-ї міської багатопрофільної лікарні випишуть або направлять до інших медзакладів.

Цю інформацію Суспільному телефоном підтвердив директор Департаменту охорони здоров'я Харківської міськради Юрій Сороколат.

За його словами, випишуть тих пацієнтів, чий стан здоров'я дозволяє. Кому потрібна тривала госпіталізація, а також нових пацієнтів направлятимуть в інші лікарні.

Сороколат сказав, що не знає, скільки медиків 25-ї лікарні хворіє на коронавірус. Йому відомо, що вони або на самоізоляції, або в обласній інфекційній лікарні.

Директор профільного департаменту також зазначив, що не знає, в якому стані хворі медпрацівники, оскільки "не втручається у процес їхнього лікування, за цим слідкують інфекціоністи", а йому такої інформації "не надають".

Про те, що з 25-лікарні планують виписувати або направляти до інших медзакладів хворих, Суспільному вранці 5 травня розповіли родичі пацієнтів.

З 25-ї лікарні Харкова переводять пацієнтів

Так, харків'янин Геннадій Бушкет провідував дружину після операції. Розповів, що чув про те, що пацієнтів переводитимуть: "Будуть людей по інших лікарнях розвозити. Сказали, 8 числа закривають повністю лікарню і людей переводять".

Суспільне намагалося отримати офіційний коментар адміністрації медзакладу, але головний лікар В'ячеслав Вакуленко відповідати на питання відмовився.

Що відомо

  • Про карантинні заходи у двох міських лікарнях Харкова, в тому числі №25, 4 травня Суспільному повідомили у лабораторному центрі. У лікарні №25, коронавірус підтвердили у 21 медпрацівника лікарні, 20 з яких мали контакт із хворим на COVID-19 пацієнтом з терапевтичного відділення, зазначили у лабцентрі.
  • Заступниця міського голови Світлана Горбунова-Рубан розповіла, що у 25 лікарні на коронавірус перевірять 265 працівників. Водночас вона зазначила, що на карантин закривається "обмежена площа", а не вся лікарня.
  • За даними на 5 травня, 88 медиків на Харківщині інфікувалися COVID-19.
  • На 5 травня у Харківській області виявлено 380 випадків інфікування коронавірусом. 10 померли, 37 одужали.
  • На Харківщині визначені опорні лікарні для госпіталізації хворих на коронавірус: список. Діють гарячі лінії з питань коронавірусу: 712-45-00, 97-60-13.

Автор: Світлана Стеценко

На початок