У Харкові курсанти-рятувальники допомагають літнім людям на карантині

У Харкові курсанти-рятувальники допомагають літнім людям на карантині

У Харкові курсанти-рятувальники допомагають літнім людям на карантині
.

800 курсантів Харківського університету цивільного захисту розносять закуплені благодійниками продуктові набори пенсіонерам, малозабезпеченим та людям з інвалідністю.

Допомога літнім людям на карантині — ініціатива університету та міськради, розповів Суспільному речник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Харківщини Ігор Лупандін.

"Беруть участь усі факультети. Я маю на увазі і пожежну безпеку, і цивільний захист, а також факультети рятувального напрямку. І це дуже важливо, що починаючи з курсантських часів, коли вони тільки навчаються бути рятувальниками, вони зараз вже мають співчувати людям", — говорить Лупандін.

У Харкові курсанти-рятувальники допомагають незахищеним верствам населення під час карантину

Курсанти допомагають харків'янам майже три тижні. Сьогодні продуктові набори розводять пенсіонерам, ветеранам, людям з інвалідністю розвозять у Холодногірському районі. У коробках — продукти першої необхідності, крупи, солодке, олія, консерви, туалетний папір.

"Навіть просто сходити до аптеки, до магазину, заплатили за комунальні послуги", розповідає курсантка Анастасія Баштова, з чим допомагають пенсіонерам.

У Харкові курсанти-рятувальники допомагають незахищеним верствам населення під час карантину

Продуктові набори придбали коштом меценатів. Кому передавати, визначили у районних соцслужбах, каже заступниця голови адміністрації району Інна Уварова:

"Ми їх отримуємо поступово — по мірі того, як вони закінчуються. Є потреба — ми бачимо, і нам ще надходять такі набори. На сьогодні ми видали вже 12,5 тисяч продуктових наборів. Люди телефонують на гарячу лінію, кажуть про те, що їм потрібна допомога — це або продукти, або ліки".

Що відомо

  • Наприкінці березня про продуктове волонтерство на Харківщині в ефірі програми "Тема дня" розповідав директор Департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації Юрій Шпарага.
  • На початку квітня у Харкові роздавали продуктові пакети від мережі магазинів "АТБ-Маркет". Це всеукраїнська акція спільно з Міністерством соціальної політики України.
  • Також на початку квітня у Харкові літнім людям розносили аптечки та продуктові набори за ініціативою міськради, розповіла заступниця Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

Автор: Дар’я Рудаченко

На початок