Людям похилого віку у Харкові на карантині роздали 22 тисячі аптечок — міськрада

Людям похилого віку у Харкові на карантині роздали 22 тисячі аптечок — міськрада

Людям похилого віку у Харкові на карантині роздали 22 тисячі аптечок — міськрада
.

Аптечки та продуктові набори харківські соціальні працівники розносять від минулого тижня за списками.

Про це у харківському пресклубі 6 квітня розповіла заступниця Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, за час карантину у Харкові соціальні працівники рознесли 22 тисячі аптечок для підопічних територіальних центрів та людей з інвалідністю. Також за минулий тиждень роздали половину першої партії продуктових наборів:

"У нас є для цього відповідні списки, якими володіють наші соціальні заклади, і ми за цими списками відвідали майже 50 тисяч адрес за минулий тиждень. А нам потрібно відвідати ще стільки ж, аби рознести першу партію продуктових наборів".

Горбунова-Рубан каже, набори розносять людям, яких обслуговують територіальні центри:

"Це одинокі люди похилого віку чи одинокі інваліди, люди старші за 80 років, діти війни. Люди з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій, учасники війни, члени сімей загиблих, люди, що мають особливі заслуги перед суспільством, багатодітні, жінки, які доглядають дітей інвалідів, інваліди, які пересувають на інвалідному візку, інваліди 1-2 групи".

У міськраді очікують передачі 18 тисяч продуктових наборів від мережі магазинів "АТБ" та допомогу від мережі магазинів "Rozetka", каже Горбунова-Рубан.

Автор: Анастасія Посохова

На початок