В умовах наближених до реальних: як у Черкасах тренують собак-поліцейських

В умовах наближених до реальних: як у Черкасах тренують собак-поліцейських

В умовах наближених до реальних: як у Черкасах тренують собак-поліцейських
. Суспільне Черкаси

У Черкасах тренують собак-поліцейських. Їх готують до роботи під час можливих терористичних актів, розповів Суспільному заступник директора начальника кінологічного центру Євгеній Коваленко.

Бельгійська вівчарка Лінч навчена шукати вибухівку: тренували пса у наближених до реальних умовах. Про знахідку він сигналізує кінологу – лягає поруч. Тренування відбуваються переважно у громадських місцях. Усе для того, аби собака був готовий до будь-якого шуму, розповів старший інспектор-кінолог Андрій Давиденко:

"Вивозимо собак туди, де люди ходять: по різних торговельних центрах, школах, у місцях значного скупчення людей. У Черкасах дуже часто приходять повідомлення про замінування ТРЦ, шкіл, садочків. Для цього в таких умовах потрібно з собаками проводити тренування".

Шукають вибухівку та наркотики собачки
Старший інспектор-кінолог Андрій Давиденко на тренуванні з вівчаркою Лінч. Суспільне Черкаси

Ротвейлер Титан також проходить тренування. Після п’яти хвилин пошуків і ретельного вивчення запахів, собака зупиняється біля ящиків для зберігання речей — там були заховані замінники наркотиків.

Шукають вибухівку та наркотики собачки
Суспільне Черкаси

Подібні тренування по черзі проходять усі службові собаки кінологічного центру, розповів заступник начальника центру Євгеній Коваленко:

"У кінологічному центрі у нас знаходиться 22 собаки, які залучаються як для пошуку вибухових пристроїв, коли замінування, обшук приміщення, так застосовуються і для пошуку наркотичних речовин. Також вони залучаються для слідової роботи, для пошуку злочинців, трупів".

Для службових собак тренування необхідне регулярне, зауважив Андрій Давиденко. Привчати до таких виїздів їх треба з малечку.

Шукають вибухівку та наркотики: як у Черкасах тренують собак-поліцейських
Суспільне Черкаси

Тож, за словами кінолога, тренують свої вміння собаки-поліцейські щодня: якщо не у громадських місцях, то на тренувальному майданчику.

Відео

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок